fbpx

Μόνο έτσι μπορείς να ξεφύγεις από την διατροφική παγίδα του σούπερ μάρκετ

Μόνο έτσι μπορείς να ξεφύγεις από την διατροφική παγίδα του σούπερ μάρκετ

Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ είναι αναγκαίο κακό ωστόσο είτε το θέλουμε είτε όχι οι «παγίδες» που καραδοκούν είναι πολλές τόσο για την τσέπη μας όσο και για τη διατροφή μας!

Το γνωστό «πάρε λίστα» και τήρησε την έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι αρκετό αφού οι περισσότεροι φεύγουμε με περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε από το σούπερ μάρκετ και μέσα σε όλα παρασύρεσαι και βάζεις στο καρότσι σου πειρασμούς που δεν πρέπει! Και από τη στιγμή που αγοράζουμε τους θερμιδικούς θησαυρούς και τους βάζουμε σπίτι τα πάντα παραλύουν. Υπάρχεις μόνο εσύ κι «αυτά» μέσα στο σπίτι επομένως η πρόληψη σώζει τη διατροφή σου πριν φτάσεις στο σούπερ μάρκετ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε γιατί ο καφές που παίρνεις απ΄ έξω σπάνια έχει την ίδια γεύση με αυτόν που κάνεις σπίτι

 

Η λύση δεν είναι να μην έχεις τίποτα στο ψυγείο σου αφού αυτό προκαλεί κάτι σαν σύνδρομο στέρησης. Αν όμως είχες μόνο τα απαραίτητα πάντα θα έβρισκες κάτι να φας που θα είναι και νόστιμο είναι και δεν παχαίνει;

Άρχισε να μαγειρεύεις! Επομένως θα υπάρχει πάντα φαγητό στο σπίτι και μάλιστα υγιεινό. Όσο για το σούπερ μάρκετ αν μαγειρεύεις υποσυνείδητα μένεις στα ψώνια του στόχου σου  δηλαδή στα υλικά που χρειάζεσαι για το μαγείρεμα.

Όταν πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ πήγαινε πάντα με λίστα. Αν πας χωρίς λίστα θα βρεθείς να πετάς τα χρήματα σου εδώ κι εκεί. Χρειάζεται να ετοιμάσεις μια λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι για το μενού της επόμενης εβδομάδας αφού πρώτα τσεκάρεις τι έχεις ήδη στα ντουλάπια σου και το ψυγείο. Βεβαιώσου ότι δεν ξεχνάς κάτι. Και μείνε σε αυτή τη λίστα αλλά να ξέρεις ότι μόνο η λίστα δεν φτάνει.

Σχεδίασε το μενού της  εβδομάδας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να βεβαιωθείς ότι η λίστα σου είναι πλήρης και ότι θα πάρεις ότι χρειάζεται για να υπάρχει όλες τις μέρες φαγητό στο σπίτι.

Μην πηγαίνεις σούπερ μάρκετ όταν είσαι πεινασμένος αφού όταν πεινάμε θέλουμε να αγοράσουμε ότι βρίσκουμε μπροστά μας. Και αυτό συνδυάζεται πάντα με κάτι ανθυγιεινό και έναν πιο φουσκωμένο λογαριασμό στο ταμείο.

Βάλε ένα όριο στο πόσα χρήματα θα ξοδέψεις. Και προσπάθησε να μείνεις μέσα σε αυτό το όριο. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να ξοδέψεις πολλά.

Βάλε μια λίστα στο ψυγείο σου και γράφε αμέσως αυτά που χρειάζεσαι. Όταν κάτι σου τελείωσε ή πάει να τελειώσει γράψτο αμέσως στη λίστα. Αλλιώς θα ξανατρέχεις στο σούπερ μάρκετ ή το μπακάλικο της γειτονιάς για να πάρεις αυγά που ξέχασες.

Με δύο λόγια πήγαινε στο σούπερ μάρκετ με λίστα και ποτέ νηστικός. Μείνε στο δρομολόγιο που σου καθορίζει η λίστα και σταμάτα να κοιτάς τις λιχουδιές ή τα περιττά πράγματα. Προσπάθησα να μαζεύεις ότι εκπτωτικό κουπόνι βρεις αλλά να έχεις και τη προσοχή σου στο ταμείο. Πολλές φορές τα πράγματα διπλοχτυπιούνται.