fbpx

Αυτή είναι η καλύτερη προπόνηση για τον άνω κορμό!

Αυτή είναι η καλύτερη προπόνηση για τον άνω κορμό!

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι γυμνασμένες πλάτες και ο καλλίγραμμος κορμός. Γενικά, πολλές γυναίκες θέλουν ο άντρας να έχει ωραίες και καλοσχηματισμένες πλάτες, που να είναι ανάλογο του υπόλοιπου κορμού.

Ωστόσο, γιατί να χτίσεις μόνο πλάτες και να μην γυμνάσεις όλο τον άνω κορμό σου με μία γυμναστική. Και ποια είναι αυτή; Οι αλτήρες φυσικά.

Και να γιατί: Γυμνάζει τον δελτοειδή, δικέφαλο, τρικέφαλο, ραχιαίους και θώρακα, καθώς και όλους τους σταθεροποιητικούς μύες στο σώμα σου. Γυμνάζει ακόμη και τους γλουτούς σας, δεδομένου ότι δεν μπορείς να έχεις αδύναμη βάση όταν πιέζεις με βάρος από το ένα χέρι στο άλλο.

Για ένα βασικό σύστημα συνολικής εκπαίδευσης σώματος σου προτείνουμε μία άσκηση με αλτήρες. Αν δεν την έχεις εντάξει ακόμα στο πρόγραμμά σου, τώρα είναι η ευκαιρία. Εάν την έχεις ήδη, σίγουρα δεν την έχεις προγραμματίσει έτσι. Ονομάζεται μέθοδος 2-3-5 και την έχει χρησιμοποιήσει στο βιβλίο του MadeMadeSimple, ο DanJohn, ρέκορντμαν στο Πένταθλο Άρσης Βαρών. Το πρόγραμμα ακολουθεί ένα κλιμακώμενη φόρμουλα που σου επιτρέπει να χειριστείς πολύ όγκο. Μπορείς να την ακολουθήσεις, ανεξάρτητα από το στόχο σου-αθλητισμός, υπερτροφία, απώλεια λίπους-επειδή τα αποτελέσματα της προπόνησης μεταφέρονται σε όλα αυτά.

Πως να το κάνεις

  1. Πίεσε τον αριστερό βραχίονα, 2 επαναλήψεις
  2. Δεξί χέρι πιέζοντας πάνω, 2 επαναλήψεις
  3. Πίεσε τον αριστερό βραχίονα, 3 επαναλήψεις
  4. Δεξί χέρι πιέζοντας πάνω, 3 επαναλήψεις
  5. Πίεσε τον αριστερό βραχίονα, 5 επαναλήψεις
  6. Δεξί χέρι πιέζοντας πάνω, 5 επαναλήψεις

Εάν έχεις ακόμα αντοχή, κάνε ένα σετ 10 επαναλήψεων στα αριστερά και, στη συνέχεια, επανάλαβε στα δεξιά. Ο DanJohn προτείνει να αφήσεις τον όγκο να είναι ο περιοριστικός σου παράγοντας, όχι η τεχνική σου κάτω από ένα βαρύ φορτίο. Εάν θέλεις να ανέβεις σε βάρος, εκτέλεσε μια σκάλα 2-3-5 σε κάθε πλευρά όπως περιγράφεται παραπάνω. Αλλά κάνε μέχρι και τρεις γύρους της σκάλας, αυξάνοντας το φορτίο κάθε φορά. Η αύξηση αυτή είναι που θα φέρει το απαιτούμενο αποτέλεσμα.

«