fbpx

Πέντε σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσεις να κοιμάσαι γυμνός

Πέντε σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσεις να κοιμάσαι γυμνός

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολλοί εκείνοι που κοιμούνται γυμνοί. Είτε γιατί κρυώνουν είτε γιατί νιώθουν «ευάλωτοι». Ωστόσο, ο νυχτερινός… γυμνός ύπνος δεν είναι μόνο μία πολύ ωραία αίσθηση, αλλά συμβάλλει με ποικίλους τρόπους στην υγεία σου.

Τσέκαρε τους πέντε λόγους που πρέπει να κοιμάσαι γυμνός και άσε τις πυτζάμες σου για μέσα στο σπίτι.

1. Θα κοιμηθείς καλύτερα
Το να βγάλεις τα ρούχα σου όταν είναι να πέσεις για ύπνο θα σε κάνει να κοιμηθείς σαν πουλάκι, λέει ο δρ. Winter. Η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και ανεβαίνει λίγο πριν ξυπνήσεις. Η πρόσθετη μόνωση από τα ρούχα μπορεί να επηρεάσει αυτή τη φυσική διακύμανση. Συνεπώς, όταν η θερμοκρασία σου πέφτει και φοράς ρούχα, μπορεί αυτομάτως να σε κάνει να ξυπνήσεις ιδρωμένος τα βράδια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου να αυξομειωθεί χωρίς διακοπές και χωρίς να παρέμβεις εσύ.

2. Θα ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου
Η διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας στο σώμα καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου, σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού Diabetes το 2014. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι κοιμούνταν σε ψυχρό δωμάτιο, παρήγαγαν διπλάσιο όγκο καφέ λίπους – ένα υγιές λίπος αποθηκευμένο στο λαιμό που καίει θερμίδες για να παράγει θερμότητα στο σώμα – σε σύγκριση με όταν κοιμούνταν σε ένα θερμότερο δωμάτιο. Η διατήρηση χαμηλότερης θερμοκρασίας του σώματος σου με το να κοιμάσαι γυμνός θα μπορούσε να παράγει το ίδιο αποτέλεσμα, λέει ο συγγραφέας της μελέτης Francesco S. Celi.

3. Θα προστατεύσεις τους όρχεις σου
Ο ύπνος με τα εσώρουχα αυξάνει τις πιθανότητες ότι να πάθεις μια λοίμωξη στο χειρότερο δυνατό μέρος, λέει ο BrianSteixner, ένας ουρολόγος με έδρα το AtlanticCity. Τα εσώρουχα και εν γένει τα ρούχα κρατούν θερμότητα και υγρασία και τα βακτηρίδια ευδοκιμούν σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα, λέει ο δρSteixner. Τα περισσότερα βακτηρίδια καθιστούν πιθανότερη την μόλυνση οποιουδήποτε μέρους του δέρματος. Αφήστε τα εσώρουχα λοιπόν στην καρέκλα για να κρατήσεις τους όρχεις σου καθαρότερους, πιο ξηρούς και πιο υγιείς.

4. Θα καλλιεργήσεις το σπέρμα σου
Το όσχεό σου πρέπει να είναι ακριβώς στη σωστή θερμοκρασία, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η παραγωγή σπέρματος, λέει ο δρSteixner. Όταν οι όρχεις σου είναι πολύ ζεστοί, η ποιότητα του σπέρματος υποφέρει, σύμφωνα με μια φινλανδική μελέτη που έλεγξε το σπέρμα των ανδρών που χρησιμοποίησαν σάουνες. Ακόμη και τα σφιχτά εσώρουχα μπορεί να είναι αρκετά για να αυξήσουν τη θερμοκρασία πάνω από το βέλτιστο επίπεδο, λέει ο δρSteixner.

5. Θα πλησιάσεις την σύντροφό σου
Η επαφή των δερμάτων με την σύντροφό σου προκαλεί την απελευθέρωση της ορμόνης οξυτοκίνης στον εγκέφαλο, σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές. Η ορμόνη αυτή μειώνει το άγχος, σε κάνει να αισθάνεσαι πιο συνδεδεμένος με τον σύντροφό σου και αυξάνει τη σεξουαλική σου ορμή, λένε οι επιστήμονες.