fbpx

Το μούσι, η σημασία του και ο …ονειροκρίτης!

Το μούσι, η σημασία του και ο …ονειροκρίτης!

Άφησες μούσι γιατί είναι της μόδας; Μήπως το άφησες γιατί στο ζήτησε η γκόμενα; Μήπως επειδή βαριέσαι το ξύρισμα ή μήπως επειδή είδες κάποιον Ισπανό κατακτητή του 1500 και σου άρεσε το στιλάκι; Όπως και να έχει υπάρχει κάποιος λόγος που άφησες μούσι, αναρωτήθηκες όμως πότε αν το μούσι που έχεις, εκφράζει τον χαρακτήρα σου;

Μεγάλο μούσι, μικρό μούσι, μουσάκι, υπάρχουν πολλά είδη περιποιημένης αξυρισιάς που σύμφωνα με τους ειδικούς εκφράζουν τον χαρακτήρα σου. Για παράδειγμα:

– Το 1997 στο βιβλίο τους «TheHandicapPrinciple», η Ισραηλινή φυσιολόγος AvishagZahavi και ο εξελικτικός βιολόγος, και σύζυγός της, AmotzZahavi, υποστήριξαν ότι οι γενειάδες αποτελούν σημάδι ανδρικής ανταγωνιστικής ικανότητας και αυτοπεποίθησης. Σύμφωνα με τη θεωρία τους, ένας άντρας με μακρύ μούσι δείχνει ότι νιώθει μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό του και τις δυνάμεις του: πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει τους αντιπάλους του, παρά το μειονέκτημά του, αφού τα παλαιά χρόνια το να έχει κάποιος μούσι έκρυβε τον κίνδυνο ο εχθρός να τον πιάσει από εκεί και να τον ακινητοποιήσει.

– Το 1982, οι βιολόγοι WilliamHamilton και MarleneZuk σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «science» διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με γενειάδες στην ουσία διαφημίζουν το υγιές ανοσοποιητικό τους σύστημα. Και αυτό με τον εξής συλλογισμό: τα μούσια, όπως και οι υπόλοιπες τρίχες στο σώμα, αποτελούν γόνιμο έδαφος για παράσιτα. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι φιλοξενούν μέχρι και κοριούς και ψύλλους. Ένας άνδρας λοιπόν με μούσια έχει δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα αφού μπορεί και να ζει και με παράσιτα.

– Παραδοσιακά, η γενειάδα ήταν στοιχείο των ποητών, μυστών και των αρχαίων, δηλαδή εκείνων των ανθρώπων, των οποίων η φαντασία και η πνευματικότητα αντιδρά με μεγάλη δύναμη στα πλούτη και την εξουσία.

– Τα άτομα με γενειάδα, δείχνουν ότι χρησιμοποιούν τη θέληση, την ενέργειά, την φαντασία και την πνευματικότητά.
Και ο ονειροκρίτης με τα μούσια:

Σύμφωνα με τους αστρολόγους όταν στα όνειρα μας ξυρίζουμε το γένι, σημαίνει ότι έφτασε η ώρα να βάλουμε σε δράση την ενέργειά και τη θέλησή μας.

Αν βλέπουμε να ξυρίζουμε το γένι άλλων, είναι η κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε μπλεγμένοι που απαιτεί αποφασιστικά μέτρα, είτε για να δώσουμε μια λύση, είτε για να την απομυζήσουμε.

Αντίθετα, όταν στα όνειρα αφήνουμε μούσι, ή μας βλέπουμε με ένα, σημαίνει ότι πρέπει να επιβραδύνουμε την υπερβολική μας ανησυχία για πλούτη κι εξουσία για να δείξουμε πιο ανθρώπινοι, πιο ευφάνταστοι (ή επίσης πιο μυστικιστές και πνευματικοί).

Με τον ίδιο τρόπο, αν στα όνειρά μας παρουσιάζονται άνθρωποι με μούσια ή που αφήνουν μούσια, σημαίνει ότι στην παρούσα κατάσταση ή στην εταιρία που είμαστε, η φαντασία και το ταλέντο πρέπει να έχουν προτεραιότητα από τη δύναμη και την άκαμπτη θέληση, αν θέλουμε να επιτευχθούν οι στόχοι μας.

Τέλος, αν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει ένας μπαρμπέρης, αυτό σημαίνει τη συνεργασία και τη βοήθεια από σημαντικά άτομα για να ολοκληρώσουμε τα σχέδιά μας.