fbpx

Αυτή είναι μια Ferrari κυριολεκτικά ονειρεμένη! (Video)

Αυτή είναι μια Ferrari κυριολεκτικά ονειρεμένη! (Video)

Τo πρόγραμμα XX της Ferrari απευθύνεται στην πιο κλειστή ομάδα πελατών της. Οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις εκδόσεις πίστας των hyper cars της μάρκας και να μετέχουν σε αγώνες, πάντα με την υποστήριξη της Scuderia.

Μέχρι τώρα η θρυλική ιταλική εταιρεία έχει παρουσιάσει την 599ΧΧ και στην FXX που βασιζόταν στην Enzo, ενώ το πιο σύγχρονο μοντέλο είναι η FXX K Evo. Η οποία αποτελεί το τελευταίο στάδιο εξέλιξης της «αγωνιστικής» LaFerrari.

Εδώ ο V12 των 6.200 κυβικών αποδίδει 860 ίππους, οι οποίοι με τη συμβολή του υβριδικού συστήματος γίνονται 1.050, περισσότεροι δηλαδή, τουλάχιστον θεωρητικά, από αυτούς ενός μονοθεσίου της Φόρμουλα 1. Από κει και πέρα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην ανάρτηση, τα φρένα (κεραμικά Brembo) και τα ελαστικά (σλικς διάστασης 19 και 20 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα), αν και οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν την αεροδυναμική.

Και αυτό γιατί οι μηχανικοί της Ferrari έχουν εξελίξει ένα αεροδυναμικό «πακέτο» ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, που όταν κινείται με την τελική του ταχύτητα εξασφαλίζει μια κάθετη δύναμη (downforce) 830 κιλών. Τιμή που είναι μεγαλύτερη κατά 75% σε σχέση με την αντίστοιχη της LaFerrari και προσεγγίζει αυτήν καθαρόαιμων αγωνιστικών διαφόρων πρωταθλημάτων αντοχής.

Όλα αυτά δημιουργούν, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που όπως θα ακούσετε έχει και έναν καταπληκτικό ήχο.