fbpx

Αυτό είναι το καλό που έκανε στον Vettel το πιο βαρετό, αλλά ωραίο, gp της χρονιάς!

Αυτό είναι το καλό που έκανε στον Vettel το πιο βαρετό, αλλά ωραίο, gp της χρονιάς!

Αν δεν ήταν το Μονακό και φυσικά ο αγώνας του, τότε είναι σίγουρο ότι όλοι όσοι παρακολουθήσαμε το gp της F1 θα είχαμε …κόψει φλέβες από τη βαρεμάρα.

Ήταν ομολογουμένως ο πιο βαρετός αγώνας της χρονιάς. Όπως εκκίνησαν, έτσι και τερμάτισαν, λες και ήταν συνεννοημένοι να κάνουν μερικές γκαζιάρικες βόλτες στους δρόμους του πριγκιπάτου. Όμως για δύο πιλότους και κυρίως για έναν, το αποτέλεσμα αυτό ήταν το καλύτερο.

Φυσικά για τον πρώτο Daniel Ricciardo ήταν το καλύτερο, αφού πήρε μια πρωτιά με όλα τα επακόλουθά της. Όμως για τον  πιλότο της Ferrari, Sebastian Vettel το αποτέλεσμα ήταν τρίκαλο, αφού μείωσε στο ελάχιστο τη διαφορά του με τον πρώτο Hamilton.

Και ήταν φυσικό ο Vettel αφού πήρε τη δεύτερη θέση στη γκρίντ να μη θέλει αν τη χάσει, αλλά ούτε και να τη ρισκάρει. Κάπως έτσι θα σκέφτηκε και ο αντίπαλος του Hamilton και κανένας από τους δύο δεν πίεσε τον πρώτο Ricardo. Άλλωστε η πίστα του Μονακό δεν είναι και η ιδανικότερη για προσπεράσεις και για παρακινδυνευμένες ενέργειες.

Έτσι στο μεγάλο πάρτι του Μονακό όλοι ήταν χαρούμενοι όπως πάντα άλλωστε. Χαρούμενος ήταν ο Daniel Ricciardo που κέρδισε, αλλά ακόμα πιο χαρούμενος ήταν ο Vettel που μείωσε την απόσταση από τον Hamilton στη βαθμολογία των οδηγών, σε …απόσταση αναπνοής.

Ο αγώνας του Μονακό φέτος δεν είχε τις τρομερές τράκες που πολλοί περίμεναν να δούνε, είχε όμως τον αέρα της μαγικής πολυτέλειας του πριγκιπάτου και γενικά ήτανε μια γιορτή όπως περίμεναν οι φίλοι της F1.

O Daniel Ricciardo εκκίνησε από την πρώτη θέση. Ο Αυστραλός οδήγησε με το δικό του… ήρεμο τρόπο, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και απέδειξε πως δεν βρίσκεται τυχαία ανάμεσα στους κορυφαίους πιλότους. Σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών έδειχνε ότι είναι ανώτερος και το απέδειξε και στον αγώνα βλέποντας χωρίς προβλήματα πρώτος την καρό σημαία.

Πίσω του τερμάτισε ο Vettel με τη Ferrari ενώ ο Hamilton με το μονοθέσιο της Mercedes συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών στον αγώνα που διεξήχθη στο Πριγκιπάτο και έτσι είναι και αυτός χαρούμενο αφού μείωσε στο ελάχιστο τη διαφορά του με τον Hamilton που διατήρησε την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία με 110 βαθμούς, με τον Vettel να μειώνει στους 96 ενώ ο Ricciardo βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 72 βαθμούς.

Πιο πίσω ακολούθησαν οι Raikkonen, Bottas με Ferrari και Mercedes αντίστοιχα, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Ocon (Force India), Gasly (Toro Rosso), Hulkenberg (Renault), Verstappen (Red Bull) και Sainz (Renault).

Άτυχος του αγώνα αποδείχτηκε ο Alonso που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στον κινητήρα και ενώ ήταν σίγουρο πως θα τερμάτισε στην δεκάδα.