fbpx

Ψεκάστε… σκουπίστε …τελειώσατε και ο Vettel με τη Ferrari του και πάλι στη κορυφή

Ψεκάστε… σκουπίστε …τελειώσατε και ο Vettel με τη Ferrari του και πάλι στη κορυφή

Στο gp του Καναδά όλοι θαύμασαν τον Sebastian Vettel που με τη Ferrari του έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα, πήρε τη νίκη και τη πρωτοπορία στο πρωτάθλημα από τον αιώνιο αντίπαλο του Lewis Hamilton.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε έλεγε η παλιά διαφήμιση για ένα καθαριστικό τζαμιών. Κάπως ο έτσι ο Sebastian Vettel μπήκε στη πίστα του Καναδά με την Ferrari του και όχι μόνο πήρε την pole αλλά δεν άφησε και κανέναν άλλον να τον απειλήσει.

Ο Γερμανός της Ferrari πήρε τη νίκη στο gp του Καναδά ξεκάθαρα, χωρίς συγκυρίες, χωρίς την τακτική των pit stop, χωρίς κανέναν άλλον παράγοντα που συμβάλλει για την ανάδειξη του νικητή σε κάθε αγώνα της F1.

Ο Sebastian Vettel έκανε έναν πολύ ωραίο, ξεκάθαρο αγώνα, αποδεικνύοντας ότι η Ferrari ξεπέρασε τα όποια προβλήματα την είχαν οδηγήσει στο χάσιμο του περσινού πρωταθλήματος. Έδειξε ότι η Ferrari είναι ένα όχι μόνο αξιόπιστο αλλά ένα μονοθέσιο φτιαγμένο να κερδίζει!

Ο Vettel με αυτή του τη νίκη βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με τον μεγάλο του αντίπαλο Lewis Hamilton να τερματίζει πέμπτος και να χάσει την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα καθώς ο Γερμανός βρίσκεται πλέον στην κορυφή έχοντας 121 έναντι 120 βαθμών του Hamilton.

Πίσω από τον Vettel τερμάτισε ο Bottas με Mercedes χωρίς να δείξει ότι είναι ικανός να πετύχει κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση, από την οποία μάλιστα ξεκίνησε τον αγώνα.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Verstappen με Red Bull, ενώ την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας ολοκλήρωσε ο Ricciardo που τερμάτισε στην 4η θέση.

Πέμπτος όπως προαναφέραμε τερμάτισε ο Hamilton ενώ στην 6η θέση βρέθηκε ο Raikkonen με την δεύτερη Ferrari.

Την πρώτη δεκάδα όπου οι πιλότοι παίρνουν βαθμούς συμπλήρωσαν οι, Hulkenberg,, Sainz, Ocon και Leclerc.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί το διάστημα 22-24 Ιουνίου με τον αγώνα της Γαλλίας.