fbpx

Ηλίας Λαμπρινέας: Έχτισα το σώμα μου χωρίς να φορτώνω κιλά!

Ηλίας Λαμπρινέας: Έχτισα το σώμα μου χωρίς να φορτώνω κιλά!

Ο Ηλίας Λαμπρινέας φόρτωνε κιλά, όπως κάνουν πολλοί στα γυμναστήρια. Ωστόσο κάποια στιγμή ανακάλυψε ότι το «φόρτωμα» είναι μάλλον περιττό και έτσι τα μείωσε σε επίπεδο… παιδικών!

Το σώμα τουαγαλμάτινοπου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνο όσων «φορτώνουν». Μάλιστα μετέχει και σε αγώνες σωματικής διάπλασης και έχει αποκομίσει πολλές διακρίσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε ποιοι είναι οι 9 φυσικοί λιποδιαλύτες και εμφάνισε τους κοιλιακούς σου!

 

Ο Ηλίας είναι μοντέλο καιpersonaltrainer. Ζει και εργάζεται στη Καλαμάτα και εφαρμόζει αυτή τη τεχνική στους πελάτες του. Ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν άσχετος με τον αθλητισμό: «Με τον αθλητισμό ασχολούμαι από παρά πολύ μικρός. Αρχικά με ομαδικά αθλήματα και αργότερα τα τελευταία 15 χρόνια για την ακρίβεια με μυϊκή ενδυνάμωση κυρίως βάρη.. πλέον εκτός από την εντατική προπόνηση ασχολούμαι επαγγελματικά και στο κομμάτι του personaltraining» εξηγεί ο ίδιος.

Η ερώτηση του Activeman έρχεται εύλογη: Κατάφερες να έχεις τέτοιο σώμα χρησιμοποιώντας μια δική σου μέθοδο με λίγα βάρη. Πως το πέτυχες; «Η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποιούσα πάντοτε λίγα βάρη. Μερικές φορές προσπαθούσα να διαμορφώσω το σώμα μου με πολλά κιλά. Κάτι το όποιο στην τελική αποδείχτηκε λάθος. Όταν μετά από πειραματισμούς με λιγότερα βάρη και περισσότερες επαναλήψεις διαπίστωσα εμφανείς αλλαγές στο σώμα μου κατάλαβα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο!! Αυτή τη νοοτροπία και τρόπο σκέψης προσπαθώ να περάσω και στους πελάτες μου για την διαμόρφωση ενός υγιούς σώματος, καλαίσθητου καθώς και για βελτίωση της υγείας τους σε συνδυασμό πάντα με ισορροπημένη διατροφή».

Πως ακριβώς το έχει πετύχει ο Ηλίας, εξηγεί ο ίδιος, δίνοντας ένα παράδειγμα της μεθόδου τουόπως τη λέει: «Η μέθοδος που χρησιμοποιώ κυρίως είναι ασκήσεις που στοχεύουν στην εκγύμναση όλου του κορμού σε μια προπόνηση με λίγα βάρη και πολλές επαναλήψεις. Αυτό συμβάλλει στην ελάττωση και απώλεια λίπους λογά της αύξησης του μεταβολισμού από την συμμέτοχη πολλών μυϊκών ομάδων καθώς και στην διατήρηση μυϊκής μάζας αλλά και αύξησης της μυϊκής μάζας με αλλαγές στο κομμάτι της διατροφής στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι έχουμε τη διαμόρφωση ενός άλυπου υγιεστάτου μυώδους σώματος.

Οι περισσότεροι που βλέπουν γυμνασμένους άνδρες, θεωρούν ότι κάνουν «σπαρτιάτικη» ζωή. Δεν πέφτουν βέβαια εντελώς έξω, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Ηλίας εξηγεί: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να τρως κάθε μέρα junkfood και να περιμένεις να βγει το sixpack!!! Χρειάζεται ισορροπημένη διατροφή και μικρό γεύμα με πρωτεΐνη υδατάνθρακα και λίπος κάθε 3 ώρες αφού ξυπνάς.

Μια φορά τη εβδομάδα μπορεί κάποιος να τρώει και pizza πάντως κυρίως για ψυχολογικούς λογούς» εξηγεί ο ίδιος.

Κάποιοι άλλοι δεν προπονούνται ή δεν κάνουν διατροφή επειδή δεν έχουν χρόνο, όπως λένε, είναι αυτό δικαιολογία; «Αν μπει σωστό πλάνο και πρόγραμμα βρίσκεις χρόνο και για τα δύο. Άλλωστε είναι θέμα υγείας πλέον όποτε είναι απαραίτητα και τα δυο. Σε μια εποχή που η γυμναστική σε συνδυασμό με την διατροφή χαρίζει μακροβιότητα και ευεξία. Ποιος άλλωστε δεν θέλει να ζήσει πολλά χρόνια ευτυχισμένος;

«Το ημερήσιο πρόγραμμα κυμαίνεται από περίοδο σε περίοδο. Γενικά κάνω κάθε μέρα σχεδόν αεροβική άσκηση η σε γυμναστήριο η σε εξωτερικούς χώρους. Καθώς και μυϊκή ενδυνάμωση πάντα στο μοτίβο πολλών επαναλήψεων αλλά και συνδυασμό μυϊκών ομάδων κάτι που δεν υπερβαίνει ποτέ τα 40 λεπτά ημερησίως. Απαραίτητη και η ξεκούραση-ανάρρωση φυσικά 2 φορές τη εβδομάδα»

Ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής; Πίνεις αλκοόλ; Τι πιστεύεις για τη ρήση «παν μέτρον άριστον» έχει εφαρμογή στη καθημερινότητα κάποιου που θέλει να χτίσει ένα σώμα σαν το δικό σου;

«Η διατροφή που κάνω αποτελείται από πρωτεΐνη που προέρχεται από κοτόπουλο ψαρί και μοσχάρι και από υδατάνθρακες όπως πλιγούρι κουάκερ ψητή πατάτα και καστανό ρύζι, ωμό ελαιόλαδο καθώς και ωμέγα 3 είναι απαραίτητα. Απλά μειώνω τους υδατάνθρακες από το απόγευμα και μετά. Τα γεύματα που κάνω είναι έξι. Αλκοόλ πίνω παρά πολύ σπάνια. Αν προπονείται και τρώει σωστά φυσικά και θα τα καταφέρει να φτιάξει ένα πολύ όμορφο και υγιές σώμα. Οι περισσότεροι την πάτωνε γιατί τα παρατάνε!!

Πολλοί θεωρούν ότι τα φάρμακα κάνουν μόνο τέτοιο σώμα”,” τι έχεις να πεις γι αυτό; «Εγώ σε αυτούς θα απαντήσω η σωστή προπόνηση και η σωστή διατροφή καθώς και το πέρασμα των χρονών δίνουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα που διαρκεί.