fbpx

Μάθε πόσες θερμίδες «καίει» το κάθε ένα άθλημα της παραλίας!

Μάθε πόσες θερμίδες «καίει» το κάθε ένα άθλημα της παραλίας!

Καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο ξάπλα κάτω από την ομπρέλα της παραλίας για τον activeman σημαίνει και άσκηση που συνδυάζεται με διασκέδαση και ξεφεύγει από τη μονότονη προπόνηση του χειμώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα μυστικά μιας δυνατής προπόνησης στην άμμο! (Video)

 

Χώρια που η άσκηση αυτή προσφέρει και ένα πολύ τέλειο μαύρισμα! Αλήθεια ποια είναι όμως τα 10 πιο διαδεδομένα σπορ της παραλίας;

  1. Το τρέξιμο ή το περπάτημα στην άμμο

Το βλέπουμε σε ταινίες, αλλά αξίζει να το δοκιμάσουμε στη παραλία. Το τρέξιμο τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς, βοηθούν το αναπνευστικό σύστημα και δυναμώνει τους μυς,  ιδιαίτερα των ποδιών.  Με 30 γρήγορο περπάτημα καίτε περίπου 138 θερμίδες στον ίδιο χρόνο με τζόγκινγκ καταναλώνετε περίπου 276 θερμίδες αν τρέξετε ποιο έντονα φτάνετε τις 354 θερμίδες.

  1. Wind surfing

Για να κάνετε όσα βλέπουμε στις ταινίες… έπρεπε να είχατε ασχοληθεί από τον χειμώνα… Ωστόσο ένα απλό αρμένισμα με Wind Serf είναι αρκετό για να σας γυμνάσει. Οι έμπειροι surfers γυμνάζουν περισσότερο τα πόδια και την πλάτη. Όμως οι αρχάριοι που δεν έχουν τελειοποιήσει την τεχνική τους γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα προσπαθώντας να σταθούν όρθιοι στο νερό! Με 30 windsurfing καίτε περίπου 118 θερμίδες.

  1. Θαλάσσιο σκι

Στις παραλίες όπου υπάρχει η υποδομή δηλαδή ο άνθρωπος που σας κάνει βόλτα, το θαλάσσιο σκι αποτελεί μια διασκεδαστική και παράλληλα καλή επιλογή για προπόνηση. Αν είστε αρχάριος  θα ξεκινήσετε με διπλό σκι, ενώ όσο περνάει ο καιρός και βελτιώνεστε θα περάσετε στο μονό. Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα”,” δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πόδια αλλά και στα χέρια και στους κοιλιακούς. Με 30 θαλάσσιο σκι καταναλώνετε περίπου 237 θερμίδες.

  1. Θαλάσσιο ποδήλατο 

Αν δεν βρείτε θαλάσσιο σκι τότε το πιθανότερο είναι να βρείτε θαλάσσιο ποδήλατο. Βέβαια είναι πιο αργό… αλλά αποτελεί μια πρώτης τάξεως άσκηση και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μαύρισμα! Είναι ιδανική άσκηση για τα πόδια και ιδιαίτερα τους μηρούς. Κάνοντας 30 θαλάσσιο ποδήλατο καταναλώνετε περίπου 157 θερμίδες

  1. Κανό

Υπάρχουν δύο εκδοχές ανάμεσα στις οποίες μπορείτε να επιλέξετε το κανό μιας θέσης και το κανό δύο θέσεων. Γυμνάζετε πολύ τα χέρια τους ώμους την πλάτη αλλά και τους κοιλιακούς. Κάνοντας 30 κανό καταναλώνετε περίπου 138 θερμίδες.

  1. Μπιτς βόλει

Πηδήματα πάσες  πεσίματα και καρφώματα θα ανάψουν τα αίματα και θα σας κάνουν να χύσετε πολύ ιδρώτα. Πλέον υπάρχουν πολλές παραλίες που διαθέτουν γήπεδα μπιτς βόλεϊ. Είναι αερόβιο άθλημα το οποίο τονώνει το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα. Ταυτόχρονα όμως γυμνάζει τα χέρια τα πόδια και τους κοιλιακούς. Παίζοντας 30 μπιτς βόλεϊ καταναλώνετε περίπου 315 θερμίδες.

  1. Κολύμπι

Αφού υπάρχει θάλασσα υπάρχει και κολύμπι αρκεί αν επιλέξετε από τα τέσσερα διαφορετικά στυλ κολύμβησης από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε όποιο σας βολεύει περισσότερο: Το πρόσθιο, το ύπτιο,  το ελεύθερο και η πεταλούδα. Το κολύμπι αποτελεί μια από τις καλύτερες αερόβιες δραστηριότητες, ενώ γυμνάζει όλο το σώμα. Με 30 κολύμβηση (ελεύθερο) καταναλώνετε περίπου 276 θερμίδες.

  1. Ρακέτες

Κλασσικό και ενοχλητικό για όσους λιάζονται… Αλλά αποτελεί μια πρώτης τάξεως αεροβική άσκηση. Το συνεχές κυνηγητό της κίτρινης μπάλας βελτιώνει την αερόβια ικανότητα και δυναμώνει μεγάλο μέρος του σώματος από τα πόδια ως τους ώμους. Παίζοντας 30 ρακέτες καταναλώνετε περίπου 158 θερμίδες.

  1. Ιστιοπλοΐα

Η ιστιοπλοΐα αναψυχής μπορεί να μην είναι ένα κατ εξοχήν σπορ για να «ξεσκουριάσετε» τους μυς σας είναι όμως ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε και να «γυμνάσετε» το πνεύμα. Αποτελεί περισσότερο τρόπο ζωής αλλά ακόμη και σε αυτή τη μορφή σάς βοηθάει να τονώσετε τους μυς των χεριών και τους κοιλιακούς. Όπως σε πολλές παραλίες νοικιάζουν μικρά σκάφη εύκολα στο χειρισμό με τα οποία μπορείτε να προπονηθείτε.  Κάνοντας 30 ιστιοπλοΐα αναψυχής καταναλώνετε περίπου 118 θερμίδες.