Μάθε το μυστικό και γίνε ο «μάστορας» της πίτσας για να εντυπωσιάσεις την παρέα (Video)

Μάθε το μυστικό και γίνε ο «μάστορας» της πίτσας για να εντυπωσιάσεις την παρέα (Video)

Φτιάξε πίτσα σπίτι μάζεψε την παρέα ή απλά μόνο την συντροφιά σου και εξέπληξε ανοίγοντας τη ζύμη της πίτσας στον αέρα όπως το κάνουν οι έμπειροι πιτσαδρόροι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι φτιάχνεις το καλύτερο bramble κοκτέιλ (Video)

 

Η ζύμη της πίτσας είναι εύκολο να γίνει, το πρόβλημα όμως έχει να κάνει με το άνοιγμα της ζύμης, ώστε να την κάνεις λεπτή σα να είσαι ένας Ιταλός.

Γιατί, η τέλεια pizza θέλει πολύ καλό αλεύρι. Δυνατό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, ιδανικά θέλει αλεύρι σκληρό τύπου 00 (μηδέν-μηδέν). Αν δυσκολευτείτε να το βρείτε, χρησιμοποιήστε αλεύρι δυνατό ή για όλες τις χρήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 tips για να χαρείς την πίτσα χωρίς να χαλάσεις τους κοιλιακούς σου

 

Ζύμωσε δυνατά τη ζύμη στον πάγκο με τα χέρια. Πρώτον θα το χαρείτε πολύ και δεύτερον βοηθάτε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης για να γίνει η ζύμη για πίτσα ελαστική κι αφράτη.

Αν έχεις φούρνο με αέρα μη τον ανοίξεις. Βάλε τη πίτσα να ψηθεί απλά χωρίς τον αέρα που ξεραίνει τα υλικά!

Δες τα υλικά:

700 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
7 γρ. (2 κ.γ. γεμάτα) στιγμιαία μαγιά
22 γρ. (1 ½ κ.σ.) ζάχαρη
12 γρ. (2 ½ κ.γ. κοφτά) αλάτι ψιλό
40 ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο
430 ml χλιαρό νερό

Ανακάλυψε λοιπόν το μυστικό του ανοίγματος της πίτσα στον αέρα για να εντυπωσιάσεις την παρέα. Απλά εσύ θα φροντίσεις η ζύμη να είναι όχι πολύ μαλακιά, αλλά σφιχτή σαν πλαστελίνη.

Φρόντισε η ζύμη να είναι συνεχώς αλευρωμένη για να μη σου κολλάει στα χέρια!

Να ξέρεις ότι όσο πιο πολύ την γυρνάς στον αέρα τόσο πιο λεπτή θα γίνει η ζύμη σου.