fbpx

Υπάρχουν 4 σοβαροί λόγοι για να κοιμάσαι γυμνός ακόμα και …ολόγυμνος

Υπάρχουν 4 σοβαροί λόγοι για να κοιμάσαι γυμνός ακόμα και …ολόγυμνος

Πως ξύπνησες σήμερα ντυμένος σαν …κρεμμύδι είτε με φανελάκι, είτε με πυτζάμες; Σύμφωνα με τους επιστήμονες αν κοιμόσουν ολόγυμνος θα ξυπνούσες καλύτερα και θα ήσουν και πιο υγιείς!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα λάθη του σαββατοκύριακου που σε έβγαλαν «off» τη Δευτέρα!

 

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent που επικαλείται επιστημονικές απόψεις αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις λόγοι που επιβάλλουν να κοιμόμαστε ολόγυμνοι και δες ποιοι είναι αυτοί:

  1. Η επαφή των γυμνών σωμάτων

Η επαφή ανάμεσα σε γυμνά σώματα βελτιώνει την ψυχική μας υγείας και κάνει καλό στη σχέση”,” αν φυσικά κοιμάσαι με το ταίρι σου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συμβαίνει επειδή ενισχύεται ο συναισθηματικός δεσμός του ζευγαριού ενώ με την επαφή των γυμνών σωμάτων εκκρίνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη η οποία προκαλεί αισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς!

 

  1. Κοιμάσαι βαθιά

Οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί απολαμβάνουν πιο βαθύ ύπνο με λιγότερες διακοπές. Αντίθετα  η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και να προκαλέσει ανήσυχο ύπνο.

 

  1. Γλιτώνεις από τις μολύνσεις

Τα βακτήρια λατρεύουν τα ζεστά και υγρά μέρη γι αυτό όσοι κοιμούνται ολόγυμνοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μολύνσεις του «μικρούλη» τους.

 

  1. Γίνεσαι …γόνιμος

Αν προσπαθείς να κάνεις παιδί πρέπει να αποφεύγεις τα εσώρουχα κατά τη διάρκεια του ύπνου ώστε να διατηρούν δροσεροί οι όρχεις τους και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων να είναι υψηλός.