fbpx

Έτσι θα κάνεις το καλύτερο κόντρα ξύρισμα

Έτσι θα κάνεις το καλύτερο κόντρα ξύρισμα

Σου αρέσει να ξυρίζεσαι κόντρα  για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα;

Είναι πραγματικότητα ότι το ξύρισμα στην ίδια κατεύθυνση θα μπορούσε να βοηθήσει να αποφύγεις τους ερεθισμούς όμως μπορεί μην προσφέρει το απαλό ή βαθύ ξύρισμα που θέλεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα έχεις λευκά τα δόντια σου όλη μέρα!

 

Το λεγόμενο κόντρα ξύρισμα είναι αυτό κατά το οποίο το ξυραφάκι κινείται αντίθετα από τη φορά της τρίχας και το προτιμούν οι περισσότεροι καθώς έτσι επιτυγχάνουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν επιλέγετε όμως το κόντρα ξύρισμα, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυξάνετε τις πιθανότητες να προκαλέσετε ερεθισμούς ή τραύματα στο δέρμα.

Επιπλέον, οι εκδορές που μπορεί να προκληθούν από το ξυραφάκι ενδέχεται να μολυνθούν από βακτήρια.

Ειδικά για τους άνδρες που έχουν ακμή, το ξύρισμα είναι μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ αυξάνει ο κίνδυνος να προκαλέσουν μόλυνση σπάζοντας κάποιο σπυράκι με το ξυράφι.

Με τις σωστές τεχνικές και τα σωστά προϊόντα περιποίησης, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τις επιπτώσεις που έχει το καθημερινό ξύρισμα στο δέρμα σας, ακόμη και αν έχετε προβλήματα ακμής. Το μυστικό για τους άνδρες με ακμή είναι να συνδυάζουν την εντατική περιποίηση προσώπου με το σωστό ξύρισμα, δηλαδή το προσεκτικό ξύρισμα σύμφωνα με τη φορά των τριχών

Οι περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να ξυριστούν αμέσως μόλις ξυπνήσουν το πρωί. Πρόκειται για λάθος συνήθεια, καθώς το πρόσωπο μετά τον ύπνο είναι ακόμη ελαφρώς πρησμένο και αρκετές τρίχες είναι «χωμένες» μέσα στο δέρμα. Επιλέξετε να ξυριστείτε τουλάχιστον 2 ώρες αφού ξυπνήσετε.