fbpx

Αυτά είναι τα 6 σημάδια που σου δείχνουν ότι έχεις αφυδατωθεί!

Αυτά είναι τα 6 σημάδια που σου δείχνουν ότι έχεις αφυδατωθεί!

Η λέξη αφυδάτωση ακούγεται περίεργα στους περισσότερους από εμάς αφού δεν είμαστε ούτε ναυαγοί, ούτε ταξιδιώτες χαμένοι στην έρημο Ζαχάρα! Ωστόσο η αφυδάτωση είναι ύπουλη και μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, επειδή απλά αμελήσαμε να πιούμε νερό είτε επειδή εργαζόμασταν μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού είτε ακόμα επειδή ξεχαστήκαμε με το μπιτς βόλει στην παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έξι παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και η έλλειψή του προκαλεί προβλήματα τα οποία στην αρχή είναι ασήμαντα όμως χρειάζεται προσοχή ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση!

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα σημάδια;

  1. Νιώθεις ξαφνική κόπωση

Αν αισθάνεσαι ότι καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια για κάτι απλό τότε η αφυδάτωση έχει κάνει την εμφάνιση της στο σώμα σου. Η έντονη κόπωση και αδυναμία συχνά παρερμηνεύονται σαν αποτέλεσμα έλλειψης ύπνου αλλά αν προσέξεις τις συνήθειές σου θα διαπιστώσεις ότι δεν φταίει η αϋπνία μιας νύχτας αλλά η αφυδάτωση πολλών ημερών.

  1. Το χρώμα των ούρων

Εάν έχουν βαθύ κίτρινο χρώμα ή μυρίζουν έντονα τότε είναι ώρα να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Όταν το σώμα δεν έχει τα υγρά που χρειάζεται για να καθαριστεί  τότε τα νεφρά πιέζονται να δημιουργήσουν υγρά κάτι που συχνά οδηγεί σε λοιμώξεις το ουροποιητικού. Όσο περισσότερο νερό πίνεις  τόσο καλύτερα λειτουργούν τα νεφρά!

  1. Αρχίζεις να …μπερδεύεσαι

Η σύγχυση κοινώς το μπέρδεμα είναι ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Το σώμα μπαίνει σε κατάσταση σοκ όταν έχει σοβαρές ελλείψεις σε υγρά.

  1. Ζαλάδα

Οι ζαλάδες και ο ίλιγγος υποννοούν και αυτά αφυδατωμένο και «στεγνό» οργανισμό.

  1. Ταχυκαρδία

Η καθημερινή ενυδάτωση του οργανισμού γίνεται ακόμα πιο επιτακτική όταν η έλλειψή της επηρεάζει τους καρδιακούς παλμούς.

  1. Μυικές κράμπες

Οι κράμπες και οι μυικοί σπασμοί είναι ένα από τα αποτελέσματα ενός αφυδατωμένου σώματος.