fbpx

Αυτές είναι 21 δουλειές που μπορείς να κάνεις στο internet και να βγάλεις χρήμα

Αυτές είναι 21 δουλειές που μπορείς να κάνεις στο internet και να βγάλεις χρήμα

Στέλνεις βιογραφικά και δουλειά δεν βρίσκει, έχεις όμως pc και πρόσβαση στο internet γι αυτό και δεν πρέπει να απογοητεύεσαι αφού η εξάπλωση της τεχνολογίας σε όλες σχεδόν τις πτυχές της κοινωνίας μας, έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο ζωής μας, άλλοτε προς το καλύτερο, άλλοτε προς το χειρότερο.

Το Διαδίκτυο αποτελεί το ιδανικότερο παράδειγμα αυτής της πραγματικότητας, καθώς αποτελεί έναν αχανή “τόπο” που κρύβει πολλούς κινδύνους και έχει αλλοτριώσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν ψάχνεις δουλειά, υπάρχουν δύο επαγγέλματα που μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα

 

Ταυτόχρονα όμως, προσφέρει και αμέτρητα πλεονεκτήματα, ενώ παράλληλα κρύβει απεριόριστες ευκαιρίες, ακόμη και επαγγελματικές. Παρότι στις μέρες μας δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να βγάλει κανείς χρήματα μέσω του Διαδικτύου, καθώς πολλές αγορές εργασίας έχουν κορεστεί υπερβολικά και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ωστόσο υπάρχουν ακόμη -και θα συνεχίσουν να υπάρχουν- οι τρόποι, αρκεί κανείς να τους αναζητήσει.

Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, λίγο μεράκι, και ιδανικά κάποια εξειδίκευση, ή απλώς να γνωρίζουμε σε τι είμαστε καλοί και να φροντίζουμε να το αξιοποιήσουμε. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δεν απαιτείται καν εξείδικευση σε κάποιο τομέα. Πάμε να δούμε 20+1 τρόπους να εξοικονομήσετε μερικά παραπάνω χρήματα, ή ακόμη -γιατί όχι- να πλουτίσετε, δημιουργώντας ένα ισχυρό εισόδημα.

Δες τι μπορείς να κάνεις:

 

  1. Εκδώστε ένα e-book

Εάν πιστεύετε πως διαθέτετε ισχυρή πένα, αλλά πιθανόν όχι το κεφάλαιο ή τη δυνατότητα να εκδώσετε ένα βιβλίο, μπορείτε να το κάνετε δωρεάν, μέσω Διαδικτύου, εκδίδοντας ένα ψηφιακό βιβλίο ή αλλλιώς e-book. Παρότι η αγορά έχει κορεστεί σε μεγάλο βαθμό, πολλές κατηγορίες βιβλίων (ειδικά όσες έχουν να κάνουν με τεχνικά θέματα) διαθέτουν εξαιρετικές πωλήσεις, γεγονός που θα μπορούσε να σας παρέχει ένα κάποιο σταθερό εισόδημα.

 

  1. Πουλήστε ένα audiobook

Εάν πάλι δεν διαθέτετε ιδιαίτερο ταλέντο στη γραφή, ωστόσο έχετε κλίση στα βιβλία, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα ένα ακουστικό βιβλίο ή αλλιώς audiobook. Τα ηχογραφημένα βιβλία έχουν παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση δεύτερων γλωσσών, ή από μαθητές με προβλήματα μάθησης, ή από ανθρώπους με προβλήματα όρασης, και έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

 

  1. Αναπτύξτε μια εφαρμοφή (App)

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη επιλογή απαιτεί τεχνικές γνώσεις. Ωστόσο, δεδομένης της τρομερής απήχησης που έχουν οι διαδικτυακές εφαρμογές και του υψηλού εισοδήματος που μπορούν να παραγάγουν (εφόσον είναι επιτυχείς), δε θα ήταν κακό να οργανώσετε μια ομάδα ατόμων που διαθέτουν τις τεχνικές γνώσεις προκειμένου να κάνουν μια καλή ιδέα σας πράξη.

 

  1. Αναλάβετε διαδικτυακά… χαμαλίκια στο Mechanical Turk

Το Mechanical Turk αποτελεί βραχιόνας της Amazon, ο οποίος βρίσκει μέσω Διαδικτύου 24 ώρες το 24ωρο εργατικό δυναμικό, ικανό να αναλάβει εργασίες για λογαριασμό πχ. κάποιας εταιρείας. Οι εργασίες αείναι συνήθως απλές, εύκολες και “μηχανικές”, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται από εσάς κάποια εξειδίκευση, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σας παρέχει ένα ικανοποιητικό χαρτηλίκι, ή ακόμα και έναν κανονικό μισθό, εφόσον αναλαμβάνετε πολλές τέτοιες εργασίες. Τέτοιες εργασίες αποτελούν πχ, τη συλλογή συγκεκριμένων φωτογραφιών στο Ίντερνετ.

 

  1. Προσφέρετε τις υπηρεσίες σας το Fiverr

Το Fiverr αποτελεί τον κορυφαίο διαδικτυακό τόπο παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως λογιστικά, διαφήμιση, μάρκετινγκ, graphic design κλπ. Εάν διαθέτε γνώσεις σε κάποιο αντικείμενο, το Fiverr θα σας βρει σίγουρα δουλειά.

 

  1. Προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στο Upwork ή 99Designs

Άλλα δύο κορυφαία σάιτ προσφοράς επαγγελματικών εργασίων, αυτή τη φορά παντός είδους.

 

  1. Ξεκινήστε ένα blog

Η δημιουργία ενός blog αποτελεί έναν από τους πιο εξοντωτικούς και κουραστικούς τρόπους να βγάλετε χρήματα μέσω Διαδικτύου. Απαιτεί πολλή δουλειά και ηγετικές ικανότητες, ωστόσο από ένα σημείο και μετά, η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει προς το μέρος σας, τα πάντα γίνονται ευκολότερα ενώ και η ανταμοιβή σας μπορεί να είναι τεράστια, καθώς μποείτε να φτάνετε μηνιαίες απολαβές μέχρι και δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 

  1. E-mail μάρκετινγκ

Πολλοί νομίζουν πως το μάρκετινγκ μέσω e-mail έχει “πεθάνει”, ωστόσο αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος, καθώς τα e-mail βρίσκονται στην “καρδιά” των επιχειρήσεων, και, αν το κάνετε σωστά, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικερδές.

 

  1. Πουλήστε αντικείμενα στο E-Bay

Το να πουλήσεις αντικείμενα μέσω του E-Bay δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Πρέπει να κάνετε τον κόσμο να σας πιστέψει. Αναζητήστε τους E-Bay Power Sellers , τους κορυφαίους πωλητές, και μελετήστε τους τρόπους με τους οποίους πουλάνε το προϊόν τους, και δημιουργήστε το δικό σας μοντέλο.

 

  1. Νοικιάστε ένα σπίτι στο AirBnb

Εάν είστε αρκετά τυχερός ώστε να διαθέτε ακίνητη περιουσία, την οποία δε χρησιμοποιείτε συχνά, μην την αφήνετε ανεκμετάλλευτη. Το AirBnb μπορεί να σας παράσχει ένα εξαιρετικά καλό εισόδημα.

 

  1. Πουλήστε φωτογραφίες σας online

Αν έχετε ταλέντο με τον φωτογραφικό φακό, μπορείτε να πουλήσετε τις φωτογραφίες σας στο Shutterstock ή το iStockPhoto, τους μεγαλύτερους διαδικτυακόυς παροχείς φωτογραφικού υλικού.

 

  1. Γίνετε οδηγός Uber ή Lyft

Πλέον είναι αδύνατον να το κάνετε αυτό στην Ελλάδα, αλλά εφόσον ζείτε σε κάποια χώρα όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δίπλωμα, και ένα smartphone με συνδεση στο διαδίκτυο, από όπου κατεβάζετε την εφαρμογή Uber Driver.

 

  1. Πουλήστε χειροποίητα αντικείμενα στο Etsy

Το Etsy αποτελεί το αντίστοιχο του E-Bay για χειροποίητα όμως αντικείμενα.

 

  1. Δημιουργήστε το δικό σας διαδικτυακό κατάστημα

Εάν δε θέλετε να ανεβάζετε τα αντικείμενα σας προς δημοπρασία σε άλλα σάιτ, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας διαδικτυακό κατάστημα, εύκολα και γρήγορα, μέσω της πλατφόρμας του Shopify.

 

  1. Συνεργαστείτε με Amazon

Για όσους έχουν τη δυναότητα και θέλουν να ανεβάσουν επίπεδο τις επιχειρήσεις τους λιανικής, μπορούν να συνεργαστούν με την κορυφαία στον τομέα Amazon, η οποία θα αναλάβει όλες τις παραγγελίες σας, προσφέροντας σας και αμοιβή.

 

  1. Απαντήστε σε ερωτήσεις

Είστε ειδικός σε κάποιο τομέα; Εφόσον πιστεύετε πως διαθέτε επαγελματικές ή τεχνικές γνώσεις, μπορείτε απλά να απαντάτε διαδικτυακά σε ερωτήσεις στο JustAnswer ή LivePerson, τα οποία θα σας πληρώσουν για τις υπηρεσίες σας!

 

  1. Δημιουργήστε βίντεο-tutorials στο Youtube

Σίγουρα αποτελεί μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική, ωστόσο είναι ικανή να σας αποφέρει μεγάλα κέρδη, εφόσον διαθέτε το ταλέντο. Μπορείτε να ανεβάζετε βίντεο στα οποία πχ να εξηγείτε πως νααλλάζετε ένα λάστιχο. Ή πως να συμπληρώσει κανείς τη φορολογική του δήλωση. Βίντεο σαν κι αυτά έχουν τεράστια απήχηση στο κοινό. Βρείτε το target group σας και στοχεύσετε σε αυτό.

 

  1. Αναπτύξετε εκπαιδευτικούς κύκλους μαθημάτων/σεμινάρια

Μέσω της πλατφόρμας του Udemy, μπορείτε να ανεβάζετε εκπαιδευτικά σεμινάρια ή και ολόκληρους κύκλους μαθημάτων σε οποιοδήποτε θέμα από κάποια ξένη γλώσσα και επιστήμες, μέχρι εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με το πως μπορεί κανείς να εκτε΄σει μια συγκεκριμένη πολύπλοκη εργασία.

 

  1. Γίνετε ψηφιακός βοηθός

Παρόλο που η συγκεριμένη εργασία δε θα σας αποφέρει μεγάλες χρηματικές απολαβές, αποτελεί ένα καλό έξτρα χαρτηζλίκι. Ειδικότερα, εάν διαθέτε βασικές γνώσεις Word, Excel, και PowerPoint, μπορείτε να αναλαμβάνετε εύκολες εργασίες όπως το να δημιουργείτε λίστες κλπ, αρκεί να τις παραδίδετε στο απαιτούμενο χρονικό πλαίσιο.

 

  1. Γίνετε ψηφιακός δάσκαλος

Εάν επιθυμείτε να διδάσκετε με ακόμη πιο άμεσο τρόπο από το να ανεβάζετε βίντεο, μπορείτε να γίνετε ψηφιακός δάσκαλος. Μέσω της πλατφόρμας VerbalPlanet, μπορείτε να ξεκινήσετε διαδικτυακά μαθήματα ή Webinars, διαθέτοντας ψηφιακές τάξεις ενός ή περισσοτέρων ατόμων που θα σας παρακολουθούν λάιβ.

 

  1. Αρθρογραφήστε για κάποιο σάιτ

Τέλος, μπορείτε να γίνετε αρθρογράφος ενός σάιτ, χωρίς να εργάζεστε απ’ ευθείας σε αυτό. Παρότι η συγκεκριμένη εργασία δε θα σας παράσχει υψηλές απολαβές, μπορεί να αποτελέσει ένα σίγουρο εισόδημα, καθώς πάντα υπάρχη ζήτηση για άρθρα, εφόσον βρείτε μια κατηγορία άρθρων που σας ταιριάζει.