fbpx

Γιώργος Καραμαλέγκος: Άφησε το Λονδίνο και το Λος Αντζελες για χάρη της Κρήτης!

Γιώργος Καραμαλέγκος: Άφησε το Λονδίνο και το Λος Αντζελες για χάρη της Κρήτης!

Ο Γιώργος Καραμαλέγκος με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό επαναπατρίστηκε στα Χανια έχοντας τα ως ορμητήριο για τη συνέχεια της καριέρας του…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 6 φυσικές μυρωδιές που… σε «ανάβουν» χωρίς να το καταλάβεις

 

Ο Γιώργος Καραμαλέγκος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και acting coach. Είναι ένας νέος όπου βάζοντας στόχους μέσα από μεγάλη προσπάθεια και δυσκολίες κατάφερε να κτήση μία μεγάλη διεθνή καριέρα τόσο σε Αγγλία όσο και Αμερική. Έφυγε από την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του το 2001 και αφού διέγραψε μία διεθνή καριέρα η αγάπη του για την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη τον έκαναν να αφήσει την κοσμική ζωή στο εξωτερικό και να επαναπατριστεί έχοντας πλέον του ως ορμητήριο τα όμορφα Χανιά.

Φυσικά και δεν έχει παρατήσει την καριέρα του στο εξωτερικό μιας και ταξιδεύει ανά τον κόσμο, αλλά αυτό που του δίνει δύναμη και πνοή είναι ο ήλιος της πατρίδας μας, και η γαλήνη που βρίσκει για να προχωρήσει την καριέρα του μέσα από την ενέργεια που εκπέμπει η Κρήτη. Υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως αυτή του Γιώργου Καραμαλέγκου που επιλέγει να γυρίσει, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε στην πατρίδα μας, εν αντιθέσει με πολλούς νέους που πλέον μεταναστεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Γιώργος τα κατάφερε, είναι παράδειγμα για όλους τους νέους που κυνηγούν το όραμά τους. Αξίζει τον κόπο να τον γνωρίζουμε και να δούμε την καριέρα που έχει διαγράψει. Ένας Έλληνας που διαφήμιζε την πατρίδα μας στο εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η γωνιά αυτής της γης που ζούμε, αναδεικνύει Έλληνες που ξέρουν να βάζουν τα γυαλιά σε πολλούς, μέσα από το Ελληνικό ταπεραμέντο, τις δεξιοτεχνίες και το ταλέντο.

Πάμε να γνωρίσουμε αυτό τον άξιο Έλληνα ηθοποιό, που μας κάνει περήφανους μέσα από τις δράσεις του, τον ηθοποιό που έκλεψε την παράσταση και έκανε τη διαφορά μέσα από την τελευταία δουλειά του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη μέσα από την ταινία που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο το «Τελευταίο Σημείωμα».

Στον δεκαπενταετή ‘θητεία’ του στην Αγγλία δημιούργησε την physical theatre ομάδα ‘Tmesis Theatre’, με την οποία περιοδεύσε στην Αγγλία και διεθνώς.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως o Yoshi Oida, Lorna Marshal, ο Malou Airaudo και Pablo Aran Gimeno (από την Pina Bausch Tanztheater,) καθώς και με ηθοποιούς των Complicite και των Peepolikus. Την ίδια δεκαετία σύστησε το διεθνές φεστιβάλ σωματικού θεάτρου Physical Fest, όπου φιλοξένησε και συνεργάστηκε με εμπνευσμένους και πρωτοποριακούς καλλιτεχνες του πειραματικού θεάτρου. Ο Γιώργος υπήρξε  καλλιτεχνικός διευθυντής και των δύο οργανισμών μέχρι το 2010.

Το 2011 ίδρυσε το διεθνές εργαστήρι υποκριτής και performance – Physical Lab, με βάση το Λονδίνο, και διδάσκει στο Λονδίνο, στο Παρίσι, Νέα Υόρκη και Κρήτη.

Η πρώτη του θεατρική παραγωγή μετά την αποχώρηση του από την ομάδα, ονομάζεται ‘Home’, και είναι ένα multidisciplinary show βασισμένο στην δραματουργία της Μήδειας του Ευρυπίδη. Το ‘Home’ παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, και σύμφωνα με τους κριτικους η δουλειά ήταν σαν o David Lynch να συναντά την Marina Abramovich’.

H παράσταση ‘Wolf Red’ την οποία σκηνοθέτησε και χορογράφησε, κέρδισε το βραβείο καλύτερης χορογραφίας στο United Solo Festival στη Νέα Υόρκη το 2015.

Αργότερα χόρεψε στο ‘Μακμπεθ’ σε σκηνοθεσία/χορογραφία της Fin Walker που παρουσιάστηκε στο Barbican – Λονδίνο, και ήταν ένας από τους Ten Men στην ομότιτλη παράγωγη του Nigel Charnock (DV8).

Πρωταγωνίστησε επισης στον πιλότο της ταινίας που είναι βασισμένη στην ζωή του Nigel Charnock. Η ταινία θα γυριστεί το 2020 στο Λονδίνο.

Ο Γιώργος εχει δουλέψει ως acting coach με ηθοποιούς σε Ευρώπη και Αμερική. Μεταξυ άλλων δούλεψε με την ομάδα Wilderness της Annie Saunders για το ‘The Day I shall declare it’, που κερδισε βραβεια στο Λόνδινο και στο Λος Αντζελες. Καθως και με τον Jonathan Howard για τον ρολο του στην Αμερικανική ταινια ‘Thor’, και πολλούς άλλους.

Τους τελευταίους μήνες αποφάσισε να επιστρέψει στον κινηματογράφο και τηλεόραση, οπως ξεκίνησε την καριέρα του πριν φύγει για την Αγγλία το 2001. Στην Ελλάδα ακόμα, ως φοιτητής ακομα στην δραματική σχολη της Νελλης Καρρα, είχε παίξει και συμπρωταγωνιστησει σε τηλεοπτικά σήριαλ και ταινίες και είχε συνεργαστεί με τον τον Πανό Κοκκινόπουλο, Κώστα Κωστόπουλο, Ανδριανό Γεωργαντα, Λακη Λαζόπολο, Γιώργο Λανθιμο κ.α.

Τον τελευταίο χρόνο ζει μεταξύ Κρήτης, Λονδίνου και Λος Αντζελες. Εκπροσωπείται από το βρετανικό πρακτορείο (talent agency) Felix de Wolfe καθως και από το Αθηναϊκό πρακτορείο ηθοποιών Eloy Agency.

Πρόσφατα δούλεψε με τον Παντελή Βούλγαρη στο ‘Τελευταίο Σημείωμα’, με τον ρόλο του κομμουνιστή γεωπόνου Νικόλαου Μαριακάκη, καθως και με τον Θοδωρή Παπαδουλακη στην ‘Λέξη που δεν λες’.

Toν Σεπτέμβρη θα συμπρωταγωνιστήσει στη θεατρική παραγωγή ‘Ο Ματωμένος Γάμος´, του Λόρκα στο Λονδίνο σε σκηνοθεσία του ανερχόμενου Βρετανού σκηνοθέτη George Richmond Scott , υποδειόμενος τον ρόλο του πατέρα και του φεγγαριού.