fbpx

Δες γιατί δεν πρέπει να πιστεύεις 5 συμβουλές που σου λένε πώς να βγάζεις χρήματα!

Δες γιατί δεν πρέπει να πιστεύεις 5 συμβουλές που σου λένε πώς να βγάζεις χρήματα!

Για να πετύχεις στη δουλειά σου και να βγάζεις χρήματα οι συμβουλές είναι πολλές, όμως πρέπει να τις πιστεύεις όλες;

Λέγονται διάφορα. Πολλές συμβουλές που ίσως σε τρελαίνουν και άλλες που σε οδηγούν σε λάθος δρόμο.

Διάβασε λοιπόν αιτιολογημένα γιατί τουλάχιστον πέντε συμβουλές για να βγάζεις χρήματα είναι απλά μύθοι:

Μύθος 1: Εστίασε σε μία δουλειά

Ο μέσος πολυεκατομμυριούχος έχει τουλάχιστον 7 διαφορετικές πηγές εισοδήματος. Όταν είσαι υπάλληλος πλήρους απασχόλησης σε ένα αντικείμενο, αγνοείς πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες που δεν μπορείς να αναλάβεις λόγω χρόνου και ενέργειας. Γι’ αυτό, δούλεψε σε πολλά διαφορετικά project, δίνε απλόχερα ιδέες, μην χάνεις ραντεβού για να συζητήσεις νέες προτάσεις και μην απορρίπτεις τίποτα με τη δικαιολογία ότι «δεν είναι στο αντικείμενό σου». Έτσι, διαφορετικοί τρόποι πληρωμών θα ανοιχτούν και -πού ξέρεις;- μπορεί να ανακαλύψεις κάποια νέα κλίση που θα σε κάνει εκατομμυριούχο.

Μύθος 2: Θα χρειαστείς δικηγόρο, λογιστή και γραμματέα

Σίγουρα δεν τους χρειάζεσαι μέχρι να συλλάβεις τις ιδέες, να αποκτήσεις πελάτες, συνεργάτες και να κερδίσεις χρήματα. Οι σταθερές θέσεις δικηγόρου, λογιστή και γραμματέα σημαίνουν πάγια έξοδα και αυτό είναι βάρος όταν δεν έχεις εξασφαλισμένα έσοδα. Μείνε σε ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα συνεργατών – τουλάχιστον για αρχή.

Μύθος 3: Ανάπτυξε ένα προϊόν

Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μια ιδέα για ένα νέο προϊόν θεωρώντας ότι ο πελάτης θα είναι εκεί. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Πρώτα βρες τον πελάτη και εντόπισε την ειδική ανάγκη την οποία μπορεί να καλύψεις και στη συνέχεια ανάπτυξε το προϊόν που χρειάζεται. Θα μπορούσε να είναι απλώς μια υπηρεσία. Ή, ακόμα καλύτερα, θα μπορούσε απλώς να είναι μια εισαγωγή. Ή συμβουλές. Ή κάτι, τελοσπάντων, που δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα (αυτό δεν ακούγεται τόσο εύκολο, ε;)

Μύθος 4: Υποσχέσου λίγα και δώσε πολλά στη συνέχεια

To γνωστό αμερικάνικο «underpromise and overdeliver». Ε, δεν ισχύει. Γιατί να περιορίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Όταν διεκδικείς μια δουλειά, υποσχέσου πολλά, ίσως περισσότερα από όσα μπορείς να κάνεις τη δεδομένη στιγμή. Αυτό θα σε ωθήσει να προσπαθήσεις πιο σκληρά και να θέσεις τον προσωπικό σου πήχη ψηλότερα. Αν μπορέσεις κιόλας να ξεπεράσεις τις προσδοκίες των άλλων, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Μύθος 5: Κάνε το branding του εαυτού σου

Tο «branding» χρησιμοποιείται συνεχώς τελευταία, και πράγματι όταν πρόκειται να λανσάρεις ένα νέο προϊόν είναι σχεδόν απαραίτητο. Καλύτερα, όμως, να εστιάσεις στην ουσία και όχι στην επιφάνεια των πλάνων σου. Ένα business plan που στέκει ή μια ιδέα που καλύπτει συγκεκριμένη ανάγκη στην αγορά είναι πιο σημαντική από κάθε έξυπνο λογότυπο, εντυπωσιακή παρουσίαση και πειστικό λόγο.