fbpx

Δες πως ήταν η F1 το 1962! (Video)

Δες πως ήταν η F1 το 1962! (Video)

Η Φόρμουλα 1 ήταν πάντα η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια δεν ήταν τόσο high tech όσο είναι σήμερα. Πόσο μάλλον πριν από μισό και πλέον αιώνα -για την ακρίβεια 56 χρόνια- όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο που ακολουθεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το χρώμα του αυτοκινήτου που οδηγάς δείχνει τον χαρακτήρα σου!

 

Το οποίο είναι από το Γκραν Πρι του Μονακό του 1962 -ο αγώνας στο Πριγκιπάτο είχε και τότε τη μεγαλύτερη αίγλη- και είναι μέρος ενός γερμανικού ντοκιμαντέρ της ίδιας χρονιάς. Μάλιστα είχε γυριστεί σε κινηματογραφικό φιλμ των 70 χιλιοστών και σε αυτό οφείλεται η ποιότητά του, που είναι υψηλή ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.

Ενδιαφέρον είναι πως περιλαμβάνει και σκηνές από ελικόπτερο (!) καθώς και μέσα από τα μονοθέσια, που προφανώς δεν είχαν γυριστεί -για ευνόητους λόγους- κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά κάποια άλλη στιγμή. Ενδεχόμενα στα δοκιμαστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι ένα κορυφαίο αντρικό σαββατοκύριακο με 6 top ιδέες!

 

Αυτό που διαπιστώνει κανείς, χωρίς να χρειάζεται να είναι ειδικός ή φανατικός οπαδός της Φόρμουλα 1, είναι το πόσο απλές ήταν οι καταστάσεις τότε. Τόσο σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα που δεν έδειχναν εξωπραγματικά, όσο και την προσοχή που δινόταν στην ασφάλεια, οδηγών και θεατών.

Απλοϊκές ήταν και οι προδιαγραφές, μιας και τα μονοθέσια εκείνης της σαιζόν απλά έπρεπε να έχουν κινητήρα 1.500 κυβικών. Όλα τα υπόλοιπα ήταν ελεύθερα και για αυτό υπήρχαν από επίπεδους (boxer) τετρακύλινδρους μέχρι και V8, με αποτέλεσμα το κάθε αυτοκίνητο να έχει το δικό του, ξεχωριστό ηχόχρωμα.

Το Γκραν Πρι του Μονακό του 1962 είχε γίνει στις 3 Ιουνίου και νικητής του ήταν ο Bruce McLaren με ένα Cooper-Climax έχοντας πίσω του δύο Ferrari με τους Phil Hill και Lorenzo Bandini.

ΠΗΓΗ: CNN