fbpx

Μάθε γιατί το μούσι γερνάει το πρόσωπο σου

Μάθε γιατί το μούσι γερνάει το πρόσωπο σου

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, το μούσι γερνάει αντί να προστατεύει το δέρμα του προσώπου. Φαινομενικά η γενειάδα προστατεύει το δέρμα, ωστόσο εμποδίζει την περιποίηση του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μότο: Αυτά είναι τα λάθη του καλοκαιριού που μπορεί να σε σκοτώσουν (Video)

Ξύρισμα ουσιαστικά κάνει απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα αυτά να ανανεώνονται συνεχώς. Όταν το δέρμα σου είναι κάτω από τη γενειάδα φυσικά και δεν γίνεται αυτή η διαδικασία. Με την γενειάδα δεν γίνεται σωστά η απαραίτητη καθαριότητα και ενυδάτωση του δέρματος με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου το δέρμα να ξεραίνετε και κατά συνέπεια να γερνάει.

Για να αποφύγεις την γήρανση του προσώπου σου υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι να ξυρίσεις τη γενειάδα και ο άλλος είναι η απολέπιση.

Πως γίνεται η απολέπιση, θα πρέπει να προμηθευτείς μια ειδική κρέμα που την αλείφεις στο πρόσωπο και έπειτα τρίβεις κυκλικά. Έτσι φεύγουν τα νεκρά κύτταρα, άρα καθαρίζει σε βάθος το δέρμα και το ανανεώνει.

Αυτή τη διαδικασία την κάνεις πάνω από τη γενειάδα. Μάλιστα από την άλλη η απολέπιση καθαρίζει και τα γένια που συνήθως είναι αποδέκτες μικροβίων και μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση ιών, βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων, που όμως δεν μολύνουν τόσο τους ίδιους τους άντρες αλλά τον περίγυρό τους, κατά τον δρα Ρον Κάτλερ, λέκτορα Μικροβιολογίας στη Σχολή Βιολογικών & Χημικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Queen Mary, στο Λονδίνο.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η γενειάδα μπορεί να φιλοξενεί έως και… 20.000 διαφορετικούς μικροοργανισμούς – από τα ακάρεα που προαναφέρθηκαν έως βακτήρια και ιούς που προκαλούν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να καθαρίζουν και να φροντίζουν καθημερινά και καλά οι άντρες τη γενειάδα τους, προσέχοντας να μην αφήνουν πάνω της κανενός είδους υπόλειμμα τις υπόλοιπες ώρες – λ.χ. από το φαγητό τους όταν τρώνε.

Πρέπει επίσης να εξετάζουν συχνά το δέρμα κάτω από τη γενειάδα, ούτως ώστε να εντοπίσουν εγκαίρως τυχόν σπυράκια από γένια που αναπτύσσονται προς τα μέσα (η κατάσταση αυτή λέγεται ψευδοθυλακίτιδα), διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.