fbpx

Μάθε ποιοι είναι οι 9 φυσικοί λιποδιαλύτες και εμφάνισε τους κοιλιακούς σου!

Μάθε ποιοι είναι οι 9 φυσικοί λιποδιαλύτες και εμφάνισε τους κοιλιακούς σου!

Εκτός από την αεροβική άσκηση το κάψιμο λίπους έχει να κάνει με τη διατροφή. Κάποιες από τις τροφές έχουν λιποδιλυτικές ιδιότητες και είναι χρήσιμες στη προσπάθεια για να αδυνατίσουμε ή να ελέγξουμε τα κιλά μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η Μαρία, ο Αχιλλέας και ο Πάνος σου δείχνουν πως θα κάψεις το τελευταίο λίπος!

 

Δες ποιοι είναι οι φυσικοί λιποδιαλύτες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις:

  1. Γκρέιπφρουτ

Από τα αγαπημένα φρούτα των διαιτολόγων είναι το γκρέιπφρουτ”,” είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο και δεν περιέχει καθόλου λίπος ή νάτριο”,” ενώ περιέχει πηκτίνη μιας ειδικής ίνας που συνδέεται με την λιποδιάλυση και φυσικούς γαλακτοματοποιητές που καταπολεμούν το λίπος και τη χοληστερίνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες βοηθάει πραγματικά στην μείωση του λίπους και της χοληστερίνης. Μάλιστα συνιστούν να πίνεται μισό πριν από κάθε γεύμα και επειδή είναι πικρό, μπορείτε να προσθέσετε κανέλα και όχι ζάχαρη, φυσικά!

  1. Αχλάδια

Άλλο καλό φρούτο είναι τα αχλάδια. Είναι το φρούτο που μας κόβει την όρεξη, αφού έχει την ιδιότητα να «γεμίζει» το στομάχι μας, αφού τα αχλάδια είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες.

  1. Φασόλια

Τα φασόλια, το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, είναι γεμάτα από ένα ειδικό άμυλο,  το λεγόμενο resistant starch (περίπου 10γρ. το φλυτζάνι),  το οποίο έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση. Αν τα προσθέσετε στην διατροφή σας  θα κάψετε μέχρι και 25% περισσότερο λίπος απο το συνηθισμένο. Αυτό έδειξε σχετική έρευνα στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

  1. Αμύγδαλα

Μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα βοηθά στο χάσιμο λίπους στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες. Άτομα που έτρωγαν καθημερινά για έξι μήνες αμύγδαλα έχασαν ένα 18% του σωματικού τους λίπους. Αυτοί που ακολούθησαν μία δίαιτα με την ίδια ακριβώς ποσότητα θερμίδων και πρωτεϊνών,  αλλά αντικατέστησαν τα αμύγδαλα με υδατάνθρακες ίδιας θερμιδικής αξίας, έχασαν μόνο το 11%.

  1. Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι παρεξηγημένη ωστόσο η γλυκιά απόλαυση αποτρέπει την συσσώρευση των λιποκυττάρων στο σώμα μας. Αλλά προσοχή όχι όλες οι σοκολάτες. Η μαύρη σοκολάτα έχει ευεργετικές ιδιότητες στην απώλεια λίπους”,” σύμφωνα πάντα με σχετικές έρευνες και βέβαια σε πολύ μικρές ποσότητες”,” το πολύ 30 γραμμάρια

  1. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει συστατικά που ωφελούν την υγεία και καταπολεμούν την παχυσαρκία. Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο ρόφημα έχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες οι οποίες οφείλονται κυρίως στα υψηλά ποσοστά φλαβονοειδών που περιέχει. Είναι ιδανικό βοήθημα για τη δίαιτα αφού βοηθά στην απώλεια βάρους και όταν καταναλώνεται τακτικά μειώνει το αίσθημα της πείνας. Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του οργανισμού  «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη”,” ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους. Μεταβάλλει”,” επίσης”,” την κατανομή του λίπους και μειώνει τον λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς

  1. Λεμόνι

Δυνατός λιποδιαλύτης είναι το λεμόνι ενώ ο συνδυασμός του με το ξύδι κάνει ένα εκρηκτικό μείγμα κατά του λίπους. Μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και με μια κουταλία της σούπας λάδι που είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα”,” συμπληρώνεται το πλήρες λιποδιαλυτικό πιάτο.

  1. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο επίσης σύμφωνα με έρευνες βοηθά στην καταπολέμηση του λίπους.

  1. Καφές

Η καφεϊνη έχει διουρητικές και θερμογενετικές ιδιότητες σε μεγαλύτερο βαθμό από το πράσινο τσάϊ βοηθώντας στην γρηγορότερη καύση του λίπους. Παρ όλα αυτά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και προσοχή μιας και σε μεγάλες δόσεις έχει αρκετές παρενέργειες.