fbpx

Να γιατί οι διακοπές με μότο είναι καλύτερες

Να γιατί οι διακοπές με μότο είναι καλύτερες

Έχεις και αυτοκίνητο και μηχανή, ποιο από τα δύο οχήματα θα έπαιρνες για να πας διακοπές; Ένας συνειδητοποιημένος μηχανόβιος δεν θα το σκεφτόταν καν και θα επέλεγε τη μηχανή του. Ένας άλλος θα σκεφτόταν το …κλιματιστικό. Ωστόσο τα δύο πράγματα δεν συγκρίνονται και να γιατί.

Πρώτο και κύριο η μηχανή σου δίνει την αίσθηση της ελευθερίας και το ταξίδι γίνεται συναρπαστικότερο. Από την άλλη είναι και οικονομικότερο, τόσο από πλευράς καυσίμων, διοδίων, ναύλων σε πλοίο!

Αν έχεις επιλέξει διακοπές σε νησί, η μηχανή αποτελεί το ιδανικότερο μέσο, αφού έτσι μπορείς να κινηθείς καλύτερα στο νησί. Βέβαια αν δεν έχεις εντούρο ή γενικά ψηλό μηχανάκι θα πρέπει να προσέχεις, επειδή στα περισσότερα νησιά οι δρόμοι έχουν …προβλήματα και κάπου δεν υπάρχουν καθόλου!

Σκέψου ακόμα ότι σε πολλά νησιά οι δρόμοι του κέντρου των πόλεων ή των χωριών είναι κλειστοί για τα αυτοκίνητα. Η μηχανή πάντα περνάει! Ακόμα φτάνεις πιο εύκολα σε παραλίες, ακόμα και με λίγη προσοχή αν έχεις χαμηλό μηχανάκι!

Από την άλλη το ταξίδι γίνεται πραγματικά ταξίδι, διασκέδαση και όχι απλά «δρομολόγιο». Με το αυτοκίνητο συνήθως δεν σταματάς κάπου, βολεμένος στο κλιματιστικό, ταξιδεύεις από τη μια πόλη στην άλλη σα το λεωφορείο της γραμμής. Με τη μηχανή είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα μια διαδρομή μέχρι την Αθήνα δεν σε βγάζει με ένα ντεπίζιτο, επομένως θα πρέπει να σταματήσεις. Από την άλλη το ταξίδι με τη μηχανή απαιτεί και στάσεις και οι στάσεις είναι καλές για την ασφάλεια και φυσικά για την παρέα, αφού αλλάζεις και καμία κουβέντα.

Με τη μηχανή μπορείς εύκολα να αλλάξεις τον αυτοκινητόδρομο, αν θέλεις να περάσεις λίγο πιο χαλαρά και να δεις και κάποια άλλη πόλη στο ταξίδι σου. Με το αυτοκίνητο είναι πιθανό να μη το ρισκάρεις, επειδή δεν γνωρίζεις τι κίνηση θα συναντήσεις στην πόλη και δεν θα ρισκάρεις να βγεις εκτός προγραμματισμού.

Οι διακοπές με τη μηχανή είναι για ανθρώπους της περιπέτειας και όχι για συμβατικούς. Άλλωστε και το μέσο, η μηχανή, έτσι φτιαγμένο είναι από τη φύση του.

Προετοιμάσου λοιπόν σωστά, πέρνα μια βόλτα από τον μηχανικό σου, έλεγξε και τα τελευταία μηχανικά μέρη του εργαλείου σου και φύγε για τις διακοπές σου!