fbpx

Προετοιμάσου από τώρα για το παχυντικό 15μερο… των Χριστουγέννων!

Προετοιμάσου από τώρα για το παχυντικό 15μερο… των Χριστουγέννων!

Αν σου αρέσουν τα μεζεδάκια και τα ωραία φαγητά των Χριστουγέννων ετοιμάσου από τώρα να τα απολαύσεις χωρίς να ξεφύγεις από τον στόχο των κιλών ή σου σώματος που θέλεις να διατηρείς.

Σε ενάμισι μήνα περίπου από τώρα είναι το πιο …παχυντικό 15ήμερο αφού οι γιορτές των Χριστουγέννων «απειλούν» να καταστρέψουν όλα όσα έχεις χτίσει στο σώμα σου και κυρίως μετά την θερινή χαλάρωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Προπόνηση: Αυτή είναι η διαφορά της «αυξημένης έντασης» και της υπερβολής

 

Οι γιορτές των Χριστουγέννων ενοχοποιούνται για έναν απλό λόγο: Χριστούγεννα  Πρωτοχρονιά και Φώτα συνεχόμενες γιορτές που συνθέτουν μια μεγάλη περίοδο χαλάρωσης φαγητού και ποτού.

Έχεις αρκετές μέρες να προλάβεις να κάψεις τόσο όσο να μην σου προκαλέσουν προβλήματα οι γιορτές με δυο λόγια να «κάνεις χώρο» ώστε να φας άφοβα και να περάσεις καλά το 12ήμερο των γιορτών.

Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να αυξήσεις την αεροβική σου καθώς και την ένταση στην προπόνηση στα βάρη.

Τροποποίησε την αεροβική σου είτε με 30 λεπτά ημερησίως σταθερό τρέξιμο ή γενικά αεροβική σε ποδήλατο, στεπ, ελλειπτικό ή κωπηλατική. Μια άλλη επιλογή είναι στο τέλος ή στην αρχή της προπόνησης να κάνεις τρία δεκάλεπτα interval με μικρά διαλλείματα των δύο λεπτών.

Στα βάρη  αύξησε την ένταση και πρόσθεσε σούπερ σετ.

Σε γενικές γραμμές έλεγχε τη διατροφή σου χωρίς υπερβολές αφού είναι δεδομένο ότι σε 40 περίπου μέρες θα χαλαρώσεις και θα περάσεις καλά  τρώγοντας και πίνοντας για 12 συνεχόμενες μέρες! Σκέψου ότι έτσι που πέφτουν οι αργίες και τα γυμναστήρια θα είναι κλειστά τις περισσότερες μέρες!