fbpx

Τα 6 λάθη που μπορεί να σε κάνουν να χάσεις μια δουλειά

Τα 6 λάθη που μπορεί να σε κάνουν να χάσεις μια δουλειά

Η πρόσληψη σου, σε όποια δουλειά και να είναι αυτή, κρέμεται σε μια κλωστή και συνήθως δεν έχει να κάνει μόνο με τα προσόντα, αλλά και με την πρώτη εικόνα που θα δώσεις στους υποψήφιους εργοδότες σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι top δικαιολογίες των ανοργάνωτων ανθρώπων!

 

Λάθη που μπορεί κάνεις με τι σώμα και τις εκφράσεις σου, ενδέχεται να οδηγήσουν στην μη πρόσληψη και στην συνεχή αναζήτηση εργασίας.

Δες ποια είναι αυτά που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη για δουλειά:

  1. Να κάθεσαι καμπουριασμένος

Όταν το σώμα σου είναι καμπουριασμένο δίνεις την αίσθηση στον συνομιλητή σου, ότι θα προτιμούσες να βρίσκεσαι κάπου αλλού και ότι δεν δίνεις και μεγάλη σημασία σε αυτά που λέει, μιας και δεν είσαι συγκεντρωμένος. Αν θέλεις λοιπόν να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη, θα πρέπει να έχεις όρθιο το σώμα σου και στην ευθεία.

  1. Να χτυπάς τα δάχτυλα σου

Μπορεί να το έχεις σαν συνήθεια το να χτυπάς τα δάχτυλα σου στο τραπέζι ή στο μπράτσο της καρέκλας, ή ακόμη και να το κάνεις όποτε έχεις άγχος και νευρικότητα, αλλά σίγουρα είναι ενοχλητικό και δείχνει ότι ανυπομονείς να τελειώσει η συνέντευξη για να φύγεις. Φυσικά όμως δεν θέλεις να δώσεις αυτή την εντύπωση, οπότε απλά μην το κάνεις!

  1. Να μην επικοινωνείς με τα μάτια

Όταν αποφεύγεις να κοιτάξεις τον άλλο μέσα στα μάτια, όταν του μιλάς, δείχνει πως κάτι έχεις να κρύψεις. Δεν λένε τυχαία πως τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής. Άρα θα πρέπει να αποβάλλεις το άγχος σου και να μάθεις να «μιλάς» με το βλέμμα σου.

  1. Να κοιτάζεις επίμονα

Εδώ πηγαίνουμε στο άλλο άκρο και μπορεί να καταφέρεις να τρομάξεις τον συνομιλητή σου όταν είσαι καρφωμένος στα μάτια του και να τον κάνεις να νιώσει άβολα. Όλα θέλουν μέτρο.

  1. Να κοιτάζεις το ρολόι σου

Αυτό και αν είναι φάουλ. Νομίζω δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί δεν θα πρέπει να το κάνεις. Ο λόγος είναι προφανής. Δίνεις την εικόνα ενός ανθρώπου που βαριέται και θέλει απεγνωσμένα να πάει κάπου αλλού.

  1. Να ελέγχεις το κινητό σου

Αυτό είναι κάτι παρόμοιο με το ρολόι. Μπορεί να περιμένεις κάποιο τηλεφώνημα ή έστω ένα email, αλλά με το να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο το κινητό σου, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δείξεις πως δεν σε ενδιαφέρει η δουλειά και το τι σου λένε. Δεν πρόκειται κανείς να σκεφτεί πως μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Το μόνο που θα σκεφτούν είναι πως δεν είσαι συγκεντρωμένος στην συζήτηση σας.