fbpx

Τι είδους ταινίες βλέπουν οι περισσότεροι on line – Ένας στους δύο προτιμά streaming ή «κατέβασμα»

Τι είδους ταινίες βλέπουν οι περισσότεροι on line – Ένας στους δύο προτιμά streaming ή «κατέβασμα»

Οι online ταινίες αποτελούν το πιο δημοφιλές είδος ψηφιακών προϊόντων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα των PayPal και SuperData, την οποία δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι που σε κάνει να μιλάς στο τηλέφωνο και να πηγαίνεις …πέρα …δώθε!

 

Σύμφωνα με την έρευνα οι Ελληνες δεν αποτελούν εξαίρεση ανάμεσα στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Σήμερα, το 72% των Ευρωπαίων προτιμά τις υπηρεσίες streaming από την αγορά ή το “κατέβασμα” (downloading) μιας ταινίας ή μιας σειράς (στην Ελλάδα το 67%).

Το ίδιο το video streaming ευθύνεται, πλέον, για πάνω από το μισό της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων στο Internet.

Όπως δείχνει η έρευνα (Digital Goods Economy Survey), οι κινητήριες δυνάμεις για την αυξανόμενη δημοτικότητα της ψηφιακής ψυχαγωγίας είναι η ευκολία και η πρακτικότητα.

Το 45% των Ελλήνων αγοράζει κινηματογραφικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές ψηφιακά, αντί για τις “φυσικές” εκδόσεις τους, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν είναι καν υποχρεωμένοι να βγουν από το σπίτι τους.

Ένα ποσοστό 49% κάνει το ίδιο, επειδή δεν χρειάζεται να περιμένει για να δει το φιλμ ή τη σειρά της αρεσκείας του.

Όσον αφορά το πώς επιλέγουν οι Έλληνες την αγαπημένη τους πλατφόρμα streaming, ως πιο σημαντικός λόγος καταγράφεται η πληθώρα του διαθέσιμου περιεχομένου (60%). Ακολουθεί η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης μέσω PC (47%), καθώς επίσης το φιλικό interface (44%) και η πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής (41%).

Το πλέον δημοφιλές κινηματογραφικό είδος video content στην Ελλάδα είναι η περιπέτεια (το 65% των ερωτηθέντων θεατών απόλαυσε ταινίες ή σειρές περιπέτειας σε διάστημα 3 μηνών). Ακολουθούν η κωμωδία (64%) και η επιστημονική φαντασία (46%). Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα και κόντρα στα στερεότυπα, περίπου ανάλογος αριθμός ανδρών και γυναικών παρακολούθησε ταινίες τρόμου (31% και 29% αντίστοιχα). “