fbpx

Όλα δείχνουν ότι η Yamaha υποδέχεται και πάλι τον Jorge Lorenzo στην εργοστασιακή ομάδα!

Όλα δείχνουν ότι η Yamaha υποδέχεται και πάλι τον Jorge Lorenzo στην εργοστασιακή ομάδα!

Οι δηλώσεις του άλλοτε άσου της Yamaha και παγκόσμιου πρωταθλητή Jorge Lorenzo μετά τη μεγάλη νίκη του στο Mugello, δεν χωρούν αμφισβήτηση. Αφήνει τη Ducati και πιθανόν επιστρέφει στη Yamaha, γεγονός που ενισχύει η αντιμετώπιση του από τον Rossi μετά τη λήξη του αγώνα, οι μεταξύ τους φιλοφρονήσεις και οι κοινοί πανηγυρισμοί που θύμισαν άλλες εποχές, τότε που και οι δύο φορούσαν τα «μπλε», αλλά και οι δηλώσεις του Maverick Vinales.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Lorenzo θα ενταχθεί στη δορυφορική ομάδα της Yamaha, όμως αυτό πιθανόν δεν ισχύει, ειδικά μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του Vinalles για τη Yamaha.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή:

«Δεν αλλάζει τίποτα αυτή η νίκη. Το μέλλον δεν θ’ αλλάξει εξαιτίας της», είπε ο Lorenzo μετά τη μεγάλη του νίκη και τόνισε: ««Από τη μια είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου. Η καλύτερη νίκη της καριέρας μου. Από την άλλη λυπάμαι. Αν είχα από την Ducati πιο πριν αυτά τα κομμάτια θα είχα περισσότερα βάθρα και θα κέρδιζα πιο πριν».

Από την άλλη ο Maverick Vinales έκανε πολύ αιχμηρές δηλώσεις για τη Yamaha: «Αρκετά μ’ αυτή την κατάσταση! Είναι απίστευτο ότι κάθε φορά στον Αγώνα έχουμε προβλήματα με την πρόσφυση. Η Yamaha μου οφείλει μια εξήγηση. Μου υποσχέθηκαν μια μοτοσυκλέτα για να κερδίζω κι όχι να είμαι 7ος κι 8ος».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το σενάριο που ακούγεται είναι μια πρόταση για μετακίνηση του Maverick Vinales στη δορυφορική ομάδα και επιστροφή του Lorenzo στην εργοστασιακή Yamaha. Σενάριο που ενισχύεται από τη συμπεριφορά του Rossi προς τον Lorenzo, αφού είναι πλέον γνωστό ότι ο Ιταλός είναι εκείνος που πραγματικά κινεί τα νήματα στη Yamaha!

Σύντομα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, όμως για την ιστορία οι δηλώσεις του Lorenzo μετά το νικηφόρο αγώνα του Mugello είναι χαρακτηριστικές: «Ο Gigi πίστεψε σ’ εμένα αλλά λίγο αργά πια. Αν το έκανε στο 100% νωρίτερα, τώρα ίσως να μην έλεγα ότι είναι αργά για να μείνω στην ομάδα.

«Είμαι από τους πιο ειλικρινείς ανθρώπους στο paddock, αλλά κάποιες φορές δεν με πιστεύουν. Νομίζουν ότι λέω δικαιολογίες, αλλά δεν το κάνω αυτό. Μπορεί να έχω πολλά μειονεκτήματα, αλλά η ειλικρίνεια μια από τις αρετές μου. Όταν λέω κάτι αυτό είναι η αλήθεια. Χρειαζόμουν αυτή την υποστήριξη από το ντεπόζιτο για να με βοηθήσει να εξοικονομώ ενέργεια και ήθελα πιο ομαλό μοτέρ. Όταν η Ducati μου έδωσε αυτές τις λύσεις βελτιώθηκα πολύ. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα μετά από ενάμιση χρόνο χωρίς νίκη».

«Όλα έδειχναν ότι τα αποτελέσματα δεν θα ερχόντουσαν, αλλά ποτέ δεν τα παράτησα. Είμαι πολύ αποφασιστικός . Στα 16 μου, με Derbi, έλεγα στον εαυτό μου ότι θα κερδίσεις μ’ αυτή τη μοτοσυκλέτα και τελικά το κατάφερα, όπως με την Ducati. Και ήταν αρκετοί αυτοί που και τότε θεωρούσαν κάτι τέτοιο αδύνατο. Αν και τελείως διαφορετικές εποχές, κάποιοι δεν απέφυγαν τις συγκρίσεις ανάμεσα στον Lorenzo και στον Rossi όταν ήταν στη Ducati, που δεν κατάφερε να πάρει νίκη.

«Δεν μπορεί κανείς να κάνει τέτοια σύγκριση. Η Ducati τώρα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική, ενώ με τον Rossi τότε τα πράγματα ήταν δύσκολα. Δεν ήρθα για τα λεφτά στην Ducati, αλλά για να κερδίσω μ’ αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ένα 10% ήταν η διαφορά του μισθού μου στην Yamaha και στην Ducati. Δεν υπήρξε η σωστή τεχνική υποστήριξη. Νομίζω πάντως ότι ο Gigi, ο Tardozzi, ο Ciabatti με ήθελαν στην Ducati.

«Δεν κρατάω όμως κακία… αλλά το να είσαι για 8-9 χρόνια πρώτος, δεύτερος ή τρίτος στο Πρωτάθλημα δεν είναι σύμπτωση. Σημαίνει ότι είσαι Πρωταθλητής».