fbpx

Όλα τα σενάρια για το πρωτάθλημα μετά τη νέα νίκη Marquez

Όλα τα σενάρια για το πρωτάθλημα μετά τη νέα νίκη Marquez

Στους πέντε αγώνες που απομένουν ακόμα για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα Motogp, φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι στη πρώτη θέση, με τον Mark Marquez να «κλειδώνει» ουσιαστικά ένα ακόμα τίτλο με τη διαφορά ασφαλείας των 72 βαθμών από τον δεύτερο Dovizioso.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η απάντηση αν χάθηκε η όχι η μοτοσικλετιστική αβρότητα!

 

Για να αλλάξει κάτι είναι πολύ δύσκολο καθώς ο Marqez θα πρέπει να μην βαθμολογηθεί για τρείς αγώνες  και να τους κερδίσει ο Dovi ώστε να προηγηθεί με τρεις βαθμούς. Όμως αυτό είναι πολύ ακραίο σενάριο και σχεδόν αδύνατον να γίνει, επομένως ο Marquez αναμένει για να πανηγυρίσει και τυπικά το πρωτάθλημα.

 

 

Η δεύτερη και η τρίτη θέση που κατέχουν Dovi και Rossi αντίστοιχα, θεωρητικά θα μπορούσαν να «παιχτούν», όμως η πτώση Lorenzo που έδειχνε να τους απειλεί, αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Dovi φαίνεται ότι είναι σε καλή αγωνιστική φόρμα και πολύ δύσκολα θα αφήσει τη δεύτερη θέση.

Από την άλλη ο Rossi και γενικά η Yamaha δείχνει να κάνει αγώνες συντήρησης εν αναμονή της νέας χρονιάς και της νέας Μ1 που αναμένεται να λύσει το πρόβλημα, που έκανε την ομάδα να χάσει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Όπως φαίνεται λοιπόν ο Rossi προσπαθεί να «κλειδώσει» και την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, που θα είναι ένα ακόμα προσωπικό ρεκόρ  αφού είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αγωνιζόμενος.

 

 

Ας δούμε όμως τι έγινε στον αγώνα της Αραγονίας όπου ο Marquez πήρε μια ακόμα νίκη.

Ο Marc Marquez και η Honda πήραν τη νίκη στο GP της Αραγονίας με εντυπωσιακό τρόπο, μετά από σκληρή μάχη με τον Andrea Dovizioso και την Ducati. O Jorge Lorenzo που ήταν το μεγάλο φαβορί του αγώνα, βγήκε εκτός μάχης, μόλις μερικά μέτρα μετά την εκκίνηση, καθώς έπεσε στην πρώτη στροφή της πίστας και τραυματίστηκε ελαφρά σε δάκτυλο του ποδιού του.

 

 

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων ο pole-man Jorge Lorenzo δεν κατάφερε να στρίψει στην πρώτη στροφή «χάνοντας» το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του. Μετά το αναμενόμενο στρίμωγμα των πρώτων τριών στροφών, ήταν ο Andrea Dovizioso εκείνος που πήρε κεφάλι, έχοντας όμως σε απόσταση βολής πίσω του το Marquez. Κάνοντας μία πολύ καλή εκκίνηση ο Alex Rins βρέθηκε τρίτος, με τον ομόσταυλό του Iannone να τον ακολουθεί. Πιο πίσω και με τους Crutchlow και Bautista να βάζουν πρόωρα τέλος στις ελπίδες τους για κάτι καλό εξαιτίας δύο διαδοχικών πτώσεων, ακολούθησαν οι Pedrosa και Aleix Espargaro, την ώρα που ο Valentino Rossi κατάφερνε με ψυχραιμία να «ξεκολλήσει» από την 17η θέση από την οποία εκκίνησε σκαρφαλώνοντας σε λίγους γύρους μέχρι την 9η θέση. Στην κεφαλή του αγώνα και με τις δύο Suzuki GSX-RR να δείχνουν εξαιρετικά ανταγωνιστικές, όλα τα λεφτά ήταν η κόντρα των δύο πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, οι οποίοι έδωσαν μία ακόμα μάχη μέχρι και τον τελευταίο γύρο.

Ο Dovi πήρε την πρωτοπορία της κούρσας και έδειχνε ότι είχε τον έλεγχο του Αγώνα, όμως στους 3 τελευταίους γύρους από τους 23 που διήρκεσε, ο Marquez πήρε την πρώτη θέση και τη διατήρησε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας του τερματισμού. Έκανε σωστή διαχείριση του μαλακού πίσω ελαστικού που επέλεξε και του βγήκε, τη στιγμή που ο αντίπαλός του είχε επιλέξει τη σκληρή γόμα της Michelin. Με τη νίκη του αυτή ο Marquez αυξάνει τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 72 βαθμούς από τον Dovi και η υπόθεση Τίτλος – εκτός μεγάλου απροόπτου – έχει κριθεί, καθώς απομένουν 5 Αγώνες μέχρι το τέλος.

 

 

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Andrea Iannone με την Suzuki του, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα, στον οποίο θα μπορούσε να διεκδικήσει και τη νίκη, αν διατηρούσε σε λίγο καλύτερη κατάσταση το πίσω μαλακό ελαστικό του. Η επιτυχία της Suzuki υπογραμμίζεται και από την 4η θέση του Alex Rins που ήταν 3ος μέχρι τον 13ο γύρο, για να μείνει λίγο πίσω από τον ομόσταυλό του τελικά.

Στην 5η θέση ο Dani Pedrosa με τη δική του Honda έδειξε στοιχεία του καλού του εαυτού και είναι η δεύτερη Honda στον τερματισμό, καθώς ο Cal Crutchlow που φαινόταν ότι είχε το ρυθμό για να δώσει μάχη για το βάθρο έκανε την 16η φετινή του πτώση και εγκατέλειψε.

Την πολύ καλή 6η θέση πήρε ο Aleix Espargaro με την Aprilia που με αυτό το αποτέλεσμα παίρνει μια καλή ανάσα, μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων.

 

 

Ο Danilo Petrucci είναι η δεύτερη Ducati στην 7η θέση, ένα αποτέλεσμα που δεν είναι καλό για τον οδηγό που διαδέχεται τον Lorenzo στην εργοστασιακή ομάδα των “κόκκινων” του χρόνου.

Ο Valentino Rossi έσωσε και πάλι το γόητρο της Yamaha με την 8η θέση, ενώ εκίνησε 17ος! Ο Maveric Vinales έμεινε 7” πίσω του στη 10η θέση, ενώ ο Zarco 17” πιο πίσω μόλις 14ος!

Ο Jack Miller με την Pramac Ducati στην 9η θέση, δεν είναι και αυτός ιδιαίτερα ευχαριστημένος, σε μια πίστα που έδειξε ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο!

Στη μάχη των Rookies, o Morbidelli κέρδισε στο νήμα τον Nakagami, στις θέσεις 11 & 12 αντίστοιχα.

Ο Bradley Smith έκανε έναν καλό αγώνα με την ΚΤΜ στην 13η θέση.