fbpx

4 super tips για να ξεχωρίζεις το καλό λευκό κρασί!

4 super tips για να ξεχωρίζεις το καλό λευκό κρασί!

Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και το χρήμα ακριβό! Επειδή κανένας μας δεν θέλει να του πουλάνε «μούφες» είναι καλό να ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τι πληρώνουμε! Όπως για παράδειγμα το κρασί, εκεί που ειδικά στις τουριστικές περιοχές,  το …ταλαιπωρούν και μας το πουλάνε σε τιμές τουλάχιστον τριπλάσιες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 9 tips για να φοράς σωστά τη βερμούδα σου και να είσαι στιλάκι

 

Και δεν είναι τόσο ότι θα πληρώσουμε το κάτι παραπάνω, το ζήτημα είναι να το πιούμε και να το χαρούμε, αλλιώς ας πιούμε μπύρα!

Υπάρχουν απλοί τρόποι να ξεχωρίζεις το καλό κρασί, άσχετα τι σου λέει ο σερβιτόρος της παραλιακής ψαροταβέρνας σε τουριστική περιοχή.

  1. Δοκίμασε

Δεν χρειάζεται να το παίξεις γευσιγνώστης απλά ζήτα να δοκιμάσεις όταν το ανοίξει. Το λέμε επειδή πολύ απλά οι ψαροταβέρνες δεν είναι πέντε αστέρων ώστε να τηρούνται οι κανόνες του σερβιρίσματος του κρασιού. Πριν από τη δοκιμή πιες μια γουλιά νερό.

Αν το κρασί αφήνει μια αίσθηση αρώματος και γεύσης που παραμένουν στο στόμα τότε είναι καλό! Αν η διάρκεια είναι μεγάλη και έντονη τότε τόσο καλύτερο είναι το κρασί.

Το καλό κρασί διακρίνεται από τον πλούτο των αρωμάτων του. Μάλιστα όσο πιο πολυσύνθετο είναι τόσο το καλύτερο.

  1. Μύρισε

Μυρίστε το κρασί πριν το δοκιμάσετε δεν είναι κακό και ούτε θα σας παρεξηγήσουν. Αν μυρίζει σαν ξύδι ή σαν μούχλα τότε δώστε πίσω και πάρτε μπύρα!

  1. Το χρώμα

Το χρώμα παίζει μεγάλο και σημαντικό ρόλο! Βέβαια αν είναι μεσημέρι μπορείτε να το διακρίνεται αν είναι βράδυ αφήστε το. Ωστόσο πράσινες ανταύγειες για ένα λευκό κρασί είναι σημάδι νεότητας ενώ λαμπερές και χρυσαφί παραπέμπουν σε ένα ώριμο κρασί.

  1. Η θερμοκρασία

Να θυμάστε επίσης ότι οι περισσότερες ταβέρνες δεν διατηρούν σωστά τα κρασιά. Οι περισσότεροι τα έχουν στα ψυγεία και θεωρούν ότι όσο πιο παγωμένο είναι τόσο πιο καλά! Λάθος. Το λευκό κρασί πίνεται δροσερό. Στους 11-14 βαθμούς Κελσίου ανάλογα με την περίπτωση. Αν δείτε ότι στη ταβέρνα υπάρχει ψυγείο για κρασιά τότε να είστε σχεδόν σίγουροι ότι θα πιείτε καλό κρασί.