fbpx

Αν έχεις συχνά ονειρώξεις και …υγρά όνειρα, μάθε τι σου λείπει!

Αν έχεις συχνά ονειρώξεις και …υγρά όνειρα, μάθε τι σου λείπει!

Το 83% των ανδρών έχουν βιώσει ονειρώξεις, δηλαδή «υγρά όνειρα», σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι ένα υγρό όνειρο είναι πιθανότερο να συμβεί όταν έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από οργασμούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό που μπορείς να πάθεις αν ψάχνεις συνέχεια για σεξ δεν θέλεις ούτε να το φανταστείς

 

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ο τρόπος του σώματός σου να κάνει χώρο για φρέσκες προμήθειες σπέρματος. Αν και οι ονειρώξεις είναι πιο συνηθισμένες κατά την εφηβεία, η έρευνα της Ιντιάνα δείχνει ότι ο μέσος άνθρωπος ηλικίας 40 ετών έχει μία κάθε 5,5 εβδομάδες.

Στους άντρες συνηθίζεται να συμβαίνει όταν δεν είναι σεξουαλικά ενεργοί.

 

Ο επιστημονικός όρος είναι ονείρωξη, όμως θα τα ακούσετε και ως βραδινή εκσπερμάτιση ή υγρό όνειρο πιο λαϊκά! Σύμφωνα με μελέτη του 1982 πρόκειται για φαινόμενο που δεν ερευνάται εύκολα ούτε είναι απλό για να κατανοηθεί.

Όμως για ορισμένους είναι ευκολότερο να συμβεί, όταν κοιμούνται παρά όταν είναι ξύπνιοι, ενώ μπορεί να συμβούν παράλληλα με όνειρο σεξ!

Μελέτη του 2012, στο επιστημονικό περιοδικό Dreaming, ανακάλυψε πως ο ύπνος μπρούμυτα, σχετίζεται με πιο έντονα όνειρα! Είναι έτσι κι αλλιώς αναμενόμενο, καθώς οι περιοχές όπως τα γεννητικά όργανα βρίσκονται σε επαφή.

Δεν χρειάζεται να νιώσεις ενοχές ή άσχημα. Είναι σαν ένα δώρο του εγκεφάλου στο σώμα σας. Πρόκειται για σημάδι πως η λίμπιντο και οι ερωτικές σου φαντασιώσεις έχουν μπει σε σειρά.