fbpx

Αν δεις πόσα μηδενικά έχει η τιμή αυτού του σκαραβαίου του 1964 …θα πάθεις!

Αν δεις πόσα μηδενικά έχει η τιμή αυτού του σκαραβαίου του 1964 …θα πάθεις!

Oι δημοπρασίες κλασικών μοντέλων έχουν το δικό τους φανατικό κοινό και φυσικά κατά καιρούς εμφανίζονται σε αυτές αυτοκίνητα με τη δική τους ιδιαίτερη έως και απίστευτη ιστορία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τίτλοι τέλους για τον θρυλικό «σκαραβαίο» της Volkswagen

 

Αυτοκίνητα σαν το Σκαραβαίο -Beetle επίσημα- της VW των φωτογραφιών μας, ο οποίος έχει στην πλάτη 54 ολόκληρα χρόνια μιας και είναι μοντέλο του 1964 αλλά δείχνει σα να βγήκε μόλις χθες από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας στο Wolfsburg της Γερμανίας. Και βέβαια αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πως έχει διανύσει μόνο 23 μίλια (37 χιλιόμετρα) -το κοντέρ του στη φωτογραφία δείχνει 22 αλλά στο ενδιάμεσο προστέθηκε άλλο ένα μίλι κατά τη μετακίνησή του από την αποθήκη όπου φυλασσόταν.

 

 

Ο μαύρος Σκαραβαίος είχε αγοραστεί καινούργιος το 1964 από κάποιον κ. Rudy Zvarich και προκειμένου να παίζει το ρόλο του εφεδικού για ένα άλλο VW, μοντέλο του 1957, που είχε ο συγκεκριμένος κύριος στην κατοχή του και χρησιμοποιούσε. Φαίνεται όμως πως ο πρώτος του Σκαραβαίος ήταν τέρας αξιοπιστίας και ότι ποτέ δεν του συνέβει κάποια ατυχία, όπως τρακάρισμα, και έτσι ουσιαστικά ο δεύτερος δεν χρησιμοποιήθηκε πότε.

 

 

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να είναι ίσως ο καλύτερα διατηρημένος και σίγουρα ο λιγότερο ταλαιπωρημένος Σκαραβαίος που υπάρχει στον κόσμο αυτό. Πρακτικά πρόκειται για μια μηχανή του χρόνου, που σε μεταφέρει 54 χρόνια πίσω, μιας και υπάρχει ακόμα ένα επεξηγηματικό φυλλάδια στο αλεξήλιό του.

 

 

Φυσικά ο top αρχέτυπος Σκαραβαίος που μπορεί να αποκτήσει κανείς έχει και ανάλογη τιμή, μιας και στην αγγελία πώλησής του στο site της εταιρείας Hennings αναγράφεται το ποσό του 1.000.000 δολαρίων. Υπερβολικό ή όχι θα κριθεί από το αν θα βρεθεί κάποιος να τον αποκτήσει…

ΠΗΓΗ: CNN