fbpx

Αν ξυρίζεσαι δες 7 tips για να μην ερεθιστείς ποτέ

Αν ξυρίζεσαι δες 7 tips για να μην ερεθιστείς ποτέ

Αν είσαι από εκείνους που ξυρίζονται τότε είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή της ζωής σου έχεις ερεθιστεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις το αποσμητικό σου να διαρκεί όλη μέρα

 

Για να μην ερεθιστεί ξανά το δέρμα του προσώπου σου, θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με το ξυραφάκι. Δες ποια είναι αυτά:

 

  1. Μη …λιώνεις το ξυραφάκι

Τα ξυραφάκια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές δεν κόβουν το ίδιο καλά και αναπτύσσουν βακτήρια: δύο προβλήματα που επιδεινώνουν σημαντικά τους ερεθισμούς στο ξύρισμα. Χρησιμοποίησε νέα ξυραφάκια κάθε δύο εβδομάδες ή κάθε πέντε περίπου χρήσεις.

 

 

  1. Κάνε μικρές κινήσεις και απέφυγε την… κόντρα

Οι μικρές, προσεκτικές κινήσεις και χωρίς πολλές επαναλήψεις σε κάθε σημείο βοηθούν στο να μην ερεθίζεσαι. Όταν ξυρίζεσαι «κόντρα» στην φορά των τριχών, αυξάνετε τις πιθανότητες ερεθισμού και φλεγμονής του δέρματος.

 

  1. Προτίμησε τη νύχτα

Αν και οι περισσότεροι ξυρίζονται το πρωί, σκέψου ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο πιθανό να ιδρώσεις και να έρθει το δέρμα να έρθεις σε επαφή με βακτήρια και τοξίνες από τον αέρα. Ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων επάνω στο φρέσκο-ξυρισμένο πρόσωπό σας, αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να πάθετε ερεθισμούς.

 

 

  1. Ξυρίσου στο ντούζ

Ακόμα και όταν βρέχεις το δέρμα πριν το ξύρισμα, οι τρίχες δεν έχουν αρκετό χρόνο να μαλακώσουν και να είναι πιο εύκολο να κοπούν. Κάνε ένα ζεστό ντους και ξυριστείτε μετά από λίγα λεπτά, ή και μέσα στο ντους. Η ζέστη και η υγρασία θα μαλακώσει τις τρίχες και θα είναι πι εύκολο να κοπούν.

 

  1. Καθάριζε το ξυραφάκι

Αν δεν το καθαρίζεις τότε μαζεύονται τρίχες που «στομώνουν» τις λεπίδες και το ξυραφάκι δεν είναι αποτελεσματικό. Έτσι, σε κάθε «πέρασμα», αναγκάζεις να πιέζεις με μεγαλύτερη δύναμη αυτό προκαλεί κοψίματα και ερεθισμούς. Ξέπλυνε καλά το ξυραφάκι μετά από κάθε πέρασμα, για να αφαιρέσεις όλες τις τρίχες από τις λεπίδες.

 

 

  1. Ξεπλύσου με κρύο νερό

Ξεπλύσου με κρύο νερό για να «κλείσουν» οι πόροι. Αυτό θα κάνει πιο σφιχτή την επιδερμίδα και θα περιορίσει τα μικρά κοψίματα, το ερεθισμό και την ανάπτυξη τριχών που “γυρίζουν προς τα μέσα”.

 

  1. Βάλε τις λεπίδες μέσα σε οινόπνευμα μετά το τελευταίο ξέβγαλμα

Οι λεπίδες διαρκούν πολύ περισσότερο από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, όταν τις φροντίζετε σωστά. Εκτός από τις τρίχες που συσσωρεύονται ανάμεσά τους, οι λεπίδες “στομώνουν” και από τα μέταλλα στο νερό. Αυτά “σέρνονται” επάνω στην επιδερμίδα σε κάθε πέρασμα με το ξυραφάκι, προκαλώντας κοψίματα και ερεθισμούς. Το οινόπνευμα θα απομακρύνει τα υπολείμματα αυτά του νερού από τις λεπίδες, μαζί με τα άλατα που δημιουργούνται εκεί όταν το νερό εξατμίζεται. Προσέξτε να ακουμπάτε το ξυραφάκι πάντα με τις λεπίδες προς τα πάνω.