fbpx

Αυτά είναι τα 6 καλά που σου κάνει το καλοκαίρι!

Αυτά είναι τα 6 καλά που σου κάνει το καλοκαίρι!

Δεν είναι μόνο ότι ο ήλιος και ο καλός καιρός μας φτιάχνουν τη διάθεση αλλά ότι επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό μας με οφέλη για την υγεία μας. Ο οργανισμός μας λειτουργεί καλύτερα το καλοκαίρι ενώ η περίοδος αυτή είναι μια ευκαιρία για να δυναμώσει εν όψει του χειμώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα αποφύγεις το ατύχημα στις διακοπές!

 

Το καλοκαίρι ευνοεί τη γονιμότητα αφενός γιατί τα επίπεδα στρες είναι χαμηλότερα στις διακοπές αφετέρου γιατί η βιταμίνη D που παράγεται στον οργανισμό χάρη στην έκθεση στον ήλιο ενισχύει την ποιότητα του ανδρικού σπέρματος.

  1. Βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή.

Οι διακοπές και η χαλαρή διάθεση μας βοηθούν να έχουμε περισσότερο χρόνο και διάθεση για να κάνουμε σεξ. Επίσης τα επίπεδα της σεροτονίνης που επηρεάζεται από την ηλιοφάνεια όσο και της βιταμίνης D που είναι υψηλότερα τους ζεστούς μήνες αυξάνουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική απόδοση.

  1. Βοηθά στο αναπνευστικό.

Τα μπάνια και η επαφή με το θαλασσινό νερό βοηθούν στη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας και ανοίγουν την αναπνευστική δίοδο.

  1. Εξαφανίζει τις αλλεργίες!

Όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα των ανοιξιάτικων αναπνευστικών αλλεργιών όπως ο ξηρός βήχας, το συνάχι, τα φτερνίσματα, τα μάτια που τρέχουν συνέχεια, η δυσκολία στην αναπνοή,  εξαφανίζονται με την άνοδο της θερμοκρασίας και εξαιτίας των φυτών που ξεραίνονται.

  1. Βοηθάει το δέρμα

Δρα ευεργετικά σε ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως στην ψωρίαση και την σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ενώ η επαφή με το θαλασσινό νερό βελτιώνει τα σπυράκια της ακμής.

  1. Δυναμώνει το ανοσιοποιητικό

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό.Φαίνεται πως σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η βιταμίνη D που είναι αυξημένη όταν ερχόμαστε σε επαφή με τον ήλιο και βοηθά στην αποφυγή των ιώσεων.

  1. Κάνει καλό στη καρδιά

Βοηθάει την καρδιά.Η αρτηριακή πίεση τείνει να είναι χαμηλότερη όταν ο καιρός είναι ζεστός μειώνεται ο κίνδυνος θρομβώσεων και η καρδιά δεν κουράζεται τόσο όσο όταν έξω κάνει κρύο.