fbpx

Αυτή είναι μια συνήθεια που έχουν κάποιοι μοτοσικλετιστές και μετά …κλαίνε!

Αυτή είναι μια συνήθεια που έχουν κάποιοι μοτοσικλετιστές και μετά …κλαίνε!

Μία κίνηση. Μια στάση. Κάτι που πολλοί το κάνουν ασυναίσθητα όταν η μοτοσικλέτα τους είναι σταματημένη και εκείνοι είτε περιμένουν το ταίρι, είτε κάτι άλλο, κουράζονται και κάθονται στη δικιά τους μοτοσικλέτα χωρίς όμως να την καβαλήσουν κανονικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  7 λόγοι να πέσει η μηχανή σου, χωρίς να σε τρακάρουν!

 

Κάθονται στα πλάγια με τα πόδια στο έδαφος ή πάνω στη μηχανή ακουμπώντας τα πόδια στους μασπιέδες που είναι το χειρότερο. Είναι οι ίδιοι που επιτρέπουν το ταίρι τους ή κάποιο φίλο ή γνωστό να καθίσει με αυτό τον τρόπο πάνω στη μηχανή τους!

Αν η μοτοσικλέτα έχει και ορθοστάτη έχει καλώς, τον βάζεις και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα… μέχρι και σεξ κάνεις πάνω στη μηχανή σου …που λέει ο λόγος! Όμως οι περισσότερες έχουν μόνο πλαγιοστάτη. Έτσι το βάρος του σώματος σου πέφτει στον πλαγιοστάτη, προστίθεται σε αυτό της μοτοσικλέτας με αποτέλεσμα να επιβαρύνει τον πλαγιοστάτη με αρκετά κιλά!

Αυτή η επιβάρυνση βέβαια είναι σωρευτική στο μέταλλο αλλά και γενικά στο σύστημα που κρατάει τον πλαγιοστάτη. Έτσι κάποια στιγμή ανύποπτη πας να παρκάρεις τη μηχανή σου και τη βλέπεις να …πλαγιάζει στο …κενό και τον πλαγιοστάτη σπασμένο!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι πλαγιοστάτες είναι κατασκευασμένοι να κρατούν το βάρος κυρίως της μοτοσικλέτας, ακόμα και αν είναι φορτωμένη με μπαγκαζιέρες.

Πάντως η μοναδική περίπτωση που μπορείς να ακουμπήσεις για να ξεκουραστείς, με προσοχή πάντα, στη μοτοσικλέτα σου, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, είναι από την πλευρά του πλαγιοστάτη με τα πόδια να πατάνε στο δρόμο και όχι στο μασπιέ.