fbpx

Αυτό είναι το φουτουριστικό και …μελλοντικό Mercedes Vision Urbanetic

Αυτό είναι το φουτουριστικό και …μελλοντικό Mercedes Vision Urbanetic

Η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση είναι τα δύο μεγάλα επόμενα βήματα της αυτοκίνησης. Πόσο μάλλον ο συνδυασμός τους, που δημιουργεί νέες προοπτικές και δυνατότητες σε όλους τους τομείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να πως γίνονται … «αόρατοι» οι VIP επιβάτες μιας Rolls Royce

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτότυπο Vision Urbanetic της Mercedes, που είναι ένα βαν του μέλλοντος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για μεταφορές προσώπων όσο και αγαθών.

 

 

Το βασικό του στοιχείο είναι μια βάση, η οποία ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες αλλά και το σύστημα της αυτόνομης οδήγησης  ώστε να μπορεί να κινείται και πάνω του. Το μήκος της φτάνει τα 5,14 μέτρα και πάνω της μπορούν να προσαρμοστούν διάφορες υπερκατασκευές. Η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει είτε αυτόματα, μέσα σε χρόνο λίγων λεπτών, είτε χειροκίνητα.

 

 

Η υπερκατασκευή τύπου βαν διαθέτει ωφέλιμο χώρο φόρτωσης μήκους 3,70 μέτρων, ενώ η απουσία χώρου για την καμπίνα του οδηγού, βοηθά προκειμένου ο προς εκμετάλλευση όγκος να φτάνει τα 10 κυβικά μέτρα. Έτσι μπορούν να μεταφερθούν μέχρι και 10 παλέτες Epal. Αντίστοιχα το στοιχείο για τη μεταφορά ανθρώπων έχει θέσεις για μέχρι και 12, ενώ σύμφωνα με τη Mercedes το κόνσεπτ του Vision Urbanetic, εφόσον καθιερωθεί, μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων που χρειάζονται. Και αυτό γιατί αυτοκίνητα σαν και αυτό καλύπτουν διπλούς ρόλους και μπορούν να κυκλοφορούν 24 ώρες το 24ωορ, εκτός του χρόνου που απαιτείται για τη φόρτιση των μπαταριών τους, εξυπηρετώντας διάφορες ανάγκες. Παράλληλα θα μπορούν να συμβάλλουν και στη μείωση της κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ: CNN