Δες πόσο μπορεί η μερέντα στο πρωινό να επηρεάσει τη διατροφή σου!

Δες πόσο μπορεί η μερέντα στο πρωινό να επηρεάσει τη διατροφή σου!

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τη μερέντα. Μάλιστα, είναι τόσοι εκείνοι που την αγαπούν, ώστε το να την τρώει κανείς από το βάζο έχει γίνει ένα είδος τελετουργικής υποκουλτούρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι μπορεί να κάνει στον εγκέφαλο σου η γραβάτα

 

Όμως Σύμφωνα με την ετικέτα στο βάζο, η μερέντα περιέχει: «Ζάχαρη, φοινικέλαιο, φουντούκια, κακάο, αποβουτυρωμένο γάλα, μειωμένα ορυκτά ορρού γάλακτος (γάλα), λεκιθίνη σόγιας ως γαλακτωματοποιητή, βανιλλίνη: ένα τεχνητό άρωμα»

Έτσι, η ζάχαρη είναι το νούμερο ένα συστατικό και τα φουντούκια είναι στην τρίτη θέση.

και ζάχαρη.

Και φυσικά δεν θέλεις τη ζάχαρη ούτε καν στο πρωινό σου. Βέβαια αν φας μια στις τόσες ένα κουταλάκι δεν έγινε και τίποτα. Το θέμα είναι αν θα καταφέρεις να φας ένα κουταλάκι την εβδομάδα.

 

Δες όμως τι πρέπει να τρως στο πρωινό σου:

  1. Έναποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών με κακάο σε σκόνη και 1 μπανάνα μικρή
  2. Μείγμα δημητριακών ολικής με νιφάδες βρώμης, ανάλατους – άψητους ξηρούς καρπούς, κράνμπερις και σταφίδες και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  3. Ένα κουλούρι Θες/κης ολικής αλέσεως με Philadelphia και 2 μανταρίνια
  4. Ομελέτα με λαχανικά και τριμμένο τυρί light πάνω σε ψωμί ολικής άλεσης και 2 πορτοκάλια μικρά στυμμένα
  5. Πολύσπορο ψωμί με λίγο ταχίνι, κομματάκια μπανάνας και 1 ποτήρι γάλα κατσικίσιο
  6. Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών αναμειγμένο με κομματάκια μήλου, με μείγμα από: διάφορα berries, ιπποφαές, νιφάδες βρώμης και 1-2 ακτινίδιο/α
  7. Ένα με δύο κρίθινα παξιμάδια με 1 αβγό βραστό και 1 φρούτο
  8. Φρυγανιές χωρίς αλάτι με κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών και 2 δαμάσκηνα
  9. Δημητριακά ολικής άλεσης με σταφίδες, μπανάνα και 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών.

 

Ένα ισορροπημένο πρωινό είναι απαραίτητο στη διατροφή μας. Η ένταξη κατάλληλων και θρεπτικών τροφίμων στο πρωινό μας γεύμα συμβάλλει σημαντικά στην κάλυψη των απαιτήσεων μας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας την καλή υγεία πρωτίστως και εν συνεχεία τη διατήρηση ενός πιο υγιούς βάρους.