fbpx

Μάθε τι να προσέχεις αν νοικιάσεις μηχανάκι στις διακοπές!

Μάθε τι να προσέχεις αν νοικιάσεις μηχανάκι στις διακοπές!

Για κάποιο λόγο δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου στις διακοπές την αγαπημένη σου μηχανή και έτσι σκέφτεσαι το πιο απλό: Να νοικιάσεις ένα μηχανάκι εκεί που θα πας διακοπές. Όμως αυτή η επιλογή έχει και ένα υψηλό επίπεδο ρίσκου και δες το γιατί:

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι να νοικιάσεις μηχανή ή μηχανάκι από κάποιο τουριστικό μέρος; Μπορεί άραγε να σε υποβάλει σε ταλαιπωρία ή χειρότερα να βρεθείς χτυπημένος γιατί «έφυγε» ξαφνικά το μπροστινό;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 4 κακά που παραμονεύουν αν οδηγάς ημίγυμνος στο δρόμο για τη θάλασσα

 

Η αλήθεια είναι ότι όπως συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα τα νοικιάρικα μηχανάκια στις τουριστικές περιοχές τις περισσότερες φορές μπορεί να μην είναι καλά συντηρημένα και όπως είναι φυσικό δεν γνωρίζεις ποια είναι η χρήση και ποια ταλαιπωρία έχουν υποστεί”,” από πελάτες  όσο αξιόπιστο και αν είναι το γραφείο ενοικιάσεως.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε 10 tip που θα σε κάνουν να σεξο – εντυπωσιάσεις στις διακοπές!

 

Σκέψου λοιπόν ότι τα μηχανάκια είναι προορισμένα να βγάλουν μια τουριστική περίοδο και να βγάλουν κέρδος. Επίσης κάνουν πολλά δύσκολα χιλιόμετρα. Τι πρέπει να προσέξεις λοιπόν πριν το νοικιάσεις;

  1. Μη μασάς αν γυαλίζει!

Όταν πας να νοικιάσεις θα δεις ένα μηχανάκι τσίλικο. Πλυμένο καθαρό να γυαλίζει όμως να είσαι βέβαιος ότι αυτή είναι η επιφάνεια. Το κάθε γραφείο γνωρίζει πολύ καλά ότι η πρώτη ματιά είναι σημαντική και κερδίσει πολλούς.

  1. Άκου το να δουλεύει

Ζήτησε από τον άνθρωπο του γραφείου να το βάλει να δουλέψει. Προσπάθησε να το ακούσεις μήπως και ξεχωρίσεις κάποιον περίεργο θόρυβο. Το να σε αφήσει κάπου από μηχανική βλάβη δεν είναι σημαντικό αφού θα σου φέρουν άλλο. Ωστόσο κάποιες ζημιές μπλοκάρουν τον κινητήρα και φυσικά φρενάρουν απότομα τη μηχανή και δεν θα θέλεις να σου συμβεί αυτό!

  1. Έλεγξε αλυσίδα ή ιμάντα

Είτε νοικιάσεις σκούτερ είτε μηχανή δες την αλυσίδα πόσο φθαρμένη είναι ή αν έχει μεγάλο τζόγο. Εύκολο είναι –στα περισσότερα μοντέλα σκούτερ- να ελέγξεις και τον ιμάντα. Και στις δύο περιπτώσεις αν σπάσει είτε ιμάντας είτε αλυσίδα μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά αν μπλοκάρει τον τροχό!

  1. Έλεγξε τους τζόγους στο τιμόνι

Ακόμα και η δική σου μηχανή μπορεί αν έχει κάποιο τζόγο στο τιμόνι όμως όταν αυτός ο τζόγος είναι μεγάλος  τότε καλύτερα να μη το νοικιάσεις.

  1. Πρόσεχε τα φρένα

Ρίξε μια ματιά στα φρένα αν φαίνονται. Αν έχει φαγωμένα δίσκους ή τακάκια ξέχνα το! Αν δεν φαίνονται τότε στο πρώτο χιλιόμετρο που θα διανύσεις έλεγξε πρώτιστα τα φρένα. Αν διαπιστώσεις ότι δεν σταματάει ή σταματάει δύσκολα τότε να το επιστρέψεις αμέσως πίσω και να μη μασήσεις όταν σου πούνε τη δικαιολογία «ακόμα δεν ζεστάθηκαν»!

  1. Έλεγξε τα λάστιχα

Συνήθως τα λάστιχα σε αυτά τα μηχανάκια είναι καλά. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι ή να πλησιάζει η ώρα τους αν κακομεταχειρίστικαν. Δες τη γενική εικόνα και παρατήρησε για σχισίματα στα πλάγια!