fbpx

Έτσι θα κάνεις τον καθρέφτη αλλά και το …μέτρο …σύμβουλους σου και θα χτίσεις το τέλειο σώμα!

Έτσι θα κάνεις τον καθρέφτη αλλά και το …μέτρο …σύμβουλους σου και θα χτίσεις το τέλειο σώμα!

Μπορεί να ακούγεται ναρκισσιστικό το να κάνεις τον καθρέφτη σύμβουλο σου για την πορεία της προπόνησης και το σώμα που θέλεις να φτιάξεις αλλά δεν είναι. Κοιτώντας αντικειμενικά τον καθρέφτη ανακαλύπτεις ως που θέλεις να φτάσεις το σώμα σου όμως δεν φτάνει μόνο ο καθρέφτης. Σημαντικό ρόλο παίζει και το… μέτρο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα χτίσεις σωστά τα σημεία του σώματος σου που δεν βλέπεις στον καθρέφτη

 

Κάποιοι έχουν τα τάση να προπονούνται ή να καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια σε κάποιες συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια δυσαναλογία στο σώμα τους. Αν δεν θέλεις να είσαι δυσανάλογος στήσου μπροστά στον καθρέφτη και δες το σώμα σου με όσο ποιο αντικειμενική ματιά γίνεται.

Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψεις τις ατέλειες που ενδεχομένως να έχεις στο κορμί σου. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Ένα μέτρο μια μεζούρα δηλαδή είναι ένα καλό και συμπληρωματικό εργαλείο για να ορίσεις τους στόχους σου.

Και πως θα ξέρεις τι μετράς; Το Activeman βρήκε και σου δίνει τα στάνταρντ των πρακτορείων που βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες;

 

  1. Στήθος:

Πρέπει να έχει το διπλάσιο ακριβώς από την περιφέρειας ενός μηρού και για να επιτευχθεί αυτή η αναλογία ο μηρός θα πρέπει να είναι κατά 1, 75 φορές μεγαλύτερος από την περιφέρεια του γονάτου του ποδιού!

 

  1. Ώμοι:

Η αναλογία μέσης – ώμου θα πρέπει να είναι περίπου στο 60%. Αν είσαι στο 40% ή 50% τότε ο κορμός σου δείχνει σχεδόν αγύμναστος αν πάλι είναι περισσότερο από 70 με 80% τότε είναι υπερβολικό.

 

  1. Μέση:

Για να βρεις αν έχεις την ιδανική μέση τότε θα πρέπει να μετρήσεις την περιφέρεια της λεκάνης. Η μέτρηση της μέσης σου πρέπει να βγάλει ότι είναι το 85% στης μέτρησης της λεκάνης.

 

  1. Γοφοί:

Η αναλογία μέσης και ισχύων θα πρέπει να είναι στο 90%.

 

  1. Πόδια:

Το συνολικό μήκος του μηρού”,” μετρώντας από το ισχίο μέχρι την επιγονατίδα”,” θα πρέπει να είναι περισσότερο από 55% του μήκους της κνήμης δηλαδή από την επιγονατίδα μέχρι τον αστράγαλο. Η περιφέρεια του γαστροκνήμιου δεν πρέπει να ξεπερνά το 75% της περιφέρειας του συνόλου των μηριαίων μυών σου