fbpx

Έτσι κάνεις τον υπολογιστή απόρθητο και προστατεύεις τη δουλειά σου

Έτσι κάνεις τον υπολογιστή απόρθητο και προστατεύεις τη δουλειά σου

Εκεί που αποθηκεύεις τους κωδικούς σου υπάρχει πιθανότητα να τους βρούνε οι χάκερ και να σε χακάρουν έτσι ανενόχλητοι. Που δεν πρέπει λοιπόν να αποθηκεύεις κωδικούς;

Αν αποθηκεύεις τους κωδικούς σας στα προγράμματα περιήγησης; Τότε κινδυνεύετε να πέσετε θύματα χάκινγκ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να μη σε … τρελαίνει η τεχνολογία και να είσαι πιο αποδοτικός

 

Σύμφωνα με νέες μελέτες, η αποθήκευση των κωδικών σε περιηγητές όπως το Chrome ή το Safari δεν είναι τόσο ασφαλές, όσο νομίζουμε.

Οι διαφημιστικές εταιρείες μπορούν να κλέψουν πληροφορίες από διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, χωρίς την άδεια του κάθε χρήστη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα κενό ασφαλείας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στους κωδικούς, γεγονός που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερς.

Άλλωστε, σχεδόν όλα τα προγράμματα περιήγησης έχουν την επιλογή διαχείρισης των κωδικών πρόσβασης.

Κάθε φορά που ένας χρήστης μπαίνει σε έναν ιστότοπο έχοντας σώσει το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης, ο περιηγητής αυτομάτως γεμίζει τις λεπτομέρειες στη φόρμα.

Σύμφωνα με ειδικούς στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, οι διαφημιστικές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις πληροφορίες που αποθηκεύονται από τους διαχειριστές.

Πρακτικά δεν υπάρχουν τρόποι για να σταματήσει η συλλογή των κωδικών. Ο μόνος ασφαλής τρόπος θα ήταν να αλλάξουν το πώς λειτουργούν οι διαχειριστές των κωδικών.