fbpx

Αν αγαπάς τα ζώα, τότε μάθε γιατί αγαπάς και τους ανθρώπους!

Αν αγαπάς τα ζώα, τότε μάθε γιατί αγαπάς και τους ανθρώπους!

Λέμε ότι τα ζώα και κυρίως οι σκύλοι είναι πολλές φορές καλύτερα από τους ανθρώπους. Πράγματι τα συμπαθέστατα τετράποδα είναι πιστά και φέρονται κάποιες φορές καλύτερα από πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο δεν παύουν να είναι ζώα. Και γιατί το λέμε αυτό  Επειδή κάποιοι άνθρωποι φτάνουν στα όρια της υπερβολής ταυτίζοντας τα ζώα με τους ανθρώπους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν ακόμα κοιμάσαι και …ξυπνάς με το αρκουδάκι σου… τότε ίσως υπάρχει θέμα!

 

Δεν είναι όμως έτσι. Η υπερβολή σε όλες τις φάσεις της ζωής σου δεν είναι και το καλύτερο. Βέβαια αν έχεις ζήσει με ένα σκύλο όλα τα χρόνια της ζωής του με μέσο όρο τα 15 χρόνια  θα διαπιστώσεις ότι κάποιες φορές φέρετε καλύτερα από άνθρωπος. Θα αναρωτηθείς πόσα ελληνικά καταλαβαίνει καθώς θα τον δεις κάποιες φορές να είναι λες και συμμετέχει σε μια συζήτηση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μιλάς με κάποιον άλλον και ξαφνικά πετάγετε ο σκύλος και κάνει ένα βούφλισμα  που ταιριάζει με κάποια από τις δύο απόψεις.

Ας μην γελιόμαστε τα σκυλιά γίνονται πανέξυπνα. Ωστόσο δεν είναι άνθρωποι και δυστυχώς κάποιοι που θέλουν να λέγονται φιλόζωοι τα έχουν αναγάγει σε μεγαλύτερο επίπεδο από τους ανθρώπους και αυτό είναι λάθος μεγάλο.

Στη ζωή μας πρέπει να υπάρχει το μέτρο ακόμα και στην αγάπη. Να ξέρουμε πόσο αγαπάμε και μέχρι πόσο!

Φυσικά και θα κλάψεις αν χάσεις τον σκύλο σου. Αλλά αν υπήρχε κάποιος τρόπος μέτρησης θα διαπίστωνες ότι θα έκλαιγες περισσότερο για κάποιον αγαπημένο άνθρωπο.

Αγαπάμε τα ζώα και τα φροντίζουμε. Αυτός που ξέρει πραγματικά να αγαπά τα ζώα αγαπά και τους ανθρώπους και ποτέ το αντίθετο!