fbpx

Αυτά είναι τα καλλυντικά που πρέπει να χρησιμοποιείς για να δείχνεις ωραίος!

Αυτά είναι τα καλλυντικά που πρέπει να χρησιμοποιείς για να δείχνεις ωραίος!

Αν σε έχει πιάσει μανία επειδή είδες μια ρυτίδα στο πρόσωπο άσε τα καλλυντικά της γυναίκας σου  δεν κάνουν! Καλλυντικά είναι όλα όσα χρησιμοποιούμε από τον αφρό ξυρίσματος μέχρι και το after save.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 tips για να μη γίνεσαι λούτσα στον ιδρώτα εκτός προπόνησης

 

Από τη στιγμή που ξυρίζεσαι χρησιμοποιείς ήδη ένα καλλυντικό  και αυτό είναι το after shave ενώ και οι κρέμες ξυρίσματος υπάγονται στην κατηγορία αντρικών καλλυντικών και μάλιστα είναι και από τα πιο δημοφιλή.

Τα καλλυντικά προϊόντα για τους άντρες δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτά των γυναικών. Οι άνδρες έχουν πιο παχύ περίπου 20% μεγαλύτερο πάχος και πιο λιπαρό δέρμα. Αυτό συμβαίνει λόγω των μεγαλύτερων πόρων και των πιο ενεργών σμηγματογόνων αδένων σε σχέση με τις γυναίκες.

Ως εκ τούτου οι ανάγκες για περιποίηση είναι διαφορετικές. Τα αντρικά καλλυντικά περιέχουν συστατικά που απευθύνονται σε διαφορετικό ορμονικό προφίλ. Είναι σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την ανδρική εμφάνιση χωρίς να γίνεται αντιληπτή η χρήση τους. Διατίθενται σε πιο διακριτικά αρώματα και στόχος τους είναι να προσδίδουν το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα.

Οι δερματολογικές ανάγκες ενός άντρα είναι πολλές. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ενυδάτωση η αντηλιακή προστασία και αντιγήρανση. Επίσης υπάρχουν προϊόντα κατά των ερεθισμών της μείωσης της λιπαρότητας και τα διορθωτικά ατελειών.

  1. Αρχικά θα πρέπει να μάθεις τον τύπο του δέρματός σου, ξηρό ή λιπαρό ή κανονικό
  2. Πλένε συχνά το πρόσωπο σου τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με χλιαρό νερό και ένα καλό καθαριστικό.
  3. Το ξύρισμα πρέπει να γίνεται προσεκτικά και πάντα κατά προσέγγιση στο πρόσωπό του καθένα ώστε να γίνει σωστά.
  4. Αγόρασε μια κρέμα ξυρίσματος που θα λιπαίνετε σωστά το δέρμα ώστε το ξυραφάκι θα γλιστράει πάνω του.

Κάποια από τα πιο δημοφιλή καλλυντικά για άντρες είναι τα προϊόντα που έχουν σχέση με τα μαλλιά. Φιαλίδια που καλύπτουν τις άσπρες τρίχες διάφορες λοσιόν για τη τριχόπτωση, ειδικά σαμπουάν, όπως και συμπληρώματα διατροφής που στοχεύουν στην υγεία και την ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής έχουν γίνει απαραίτητα είδη για κάθε σπίτι!