fbpx

Αυτά είναι τα 6 βήματα που οδηγούν στην απιστία

Αυτά είναι τα 6 βήματα που οδηγούν στην απιστία

H απιστία πλέον είναι ένα θέμα που συζητείται ανοιχτά και ερευνάται επιστημονικά, ενώ σύμφωνα με τους  μελετητές της σεξουαλικής συμπεριφοράς κτυπά κόκκινο σε ζευγάρια που είναι μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 30 σημάδια που δεν πρέπει να συμβαίνουν σε μια υγιή σχέση!

 

Οκτώ στους δέκα άνδρες και έξι στις δέκα γυναίκες απατούν το σύντροφό τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών. Από τα στοιχεία της επίσης  πρόσφατης έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών οι ειδικοί  επισημαίνουν τα σημεία-κλειδιά της απιστίας:

  1. Η φιλική σχέση που αποκτά το ζευγάρι, καθώς «ως γνωστόν όπου αγαπάς δεν ποθείς συνήθως». Η οικειότητα, ή αλλιώς η εξοικείωση με το έτερον ήμισυ, φθείρει σταδιακά την ερωτική έλξη.
  2. Η αλλαγή ρόλου της γυναίκας που από ελκυστική ερωμένη «και πόθος όλων των ανδρών» μεταμορφώνεται σε μητέρα και πιστή σύντροφο, άρα αδιάφορη για διεκδίκηση. Η κατοχή του άλλου θεσμικά και κοινωνικά κάνει ορισμένους άνδρες να αδιαφορούν – ό,τι κατέχω δεν το θέλω, ή θέλω αυτό που δεν έχω.
  3. Η καθημερινή τριβή και σύγκρουση δύο ανθρώπων που συγκατοικούν, ακόμη και για τα πιο γελοία πράγματα, οδηγούν στον θάνατο τον μύθο της ηδονής που πυροδοτεί τον έρωτα αλλά και τη σεξουαλική ορμή.
  4. Η απομυθοποίηση του άνδρα ιππότη, εραστή, προστάτη, λαμπερού αρσενικού που σιγά-σιγά σβήνει μέσα στην καθημερινή σχέση.
  5. Η κλασική στάση του αρσενικού που όταν κατακτήσει την Τροία ξεχνά την ωραία Ελένη και πάει για άλλα κάστρα.
  6. Η αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών. Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55-64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξαιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια.