fbpx

Αυτά είναι τα 6 καλύτερα μπαρ στον κόσμο και το έβδομο είναι ελληνικό!

Αυτά είναι τα 6 καλύτερα μπαρ στον κόσμο και το έβδομο είναι ελληνικό!

Έξι είναι τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο για το 2018 το ελληνικό The Clumsies που βρίσκεται στην Αθήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χολιγούντ

 

Το «The Clumsies» κατέκτησε την έβδομη θέση (και το Baba au Rum την 22η) στα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2018.

Ποια ήταν όμως τα έξι πρώτα της λίστας;

 

 

  1. Dandelyan – Λονδίνο

Eίχε βγει δεύτερο το 2017 και φέτος κατέκτησε την κορυφή της λίστας. Το Dandelyan  στεγάζεται στο πεντάστερο ξενοδοχείο Mondrian πάνω στον Τάμεση. Τα κοκτέιλ του έχουν ως κύριο συστατικό τα βότανα, όπως η μέντα, o αμάραντος  και η βύνη. Από τα πιο περίεργα συστατικά που μπορείτε να βρείτε στο μενού του είναι η κρέμα από σαλιγκάρια!

Πάντως, παρά την μεγάλη επιτυχία του, ο εμπνευστής του Dandelyan δήλωσε ότι το  μπαρ θα γκρεμιστεί και θα ξαναχτιστεί από την αρχή.

 

 

  1. American Bar – Λονδίνο

Μπορεί να το λένε American Bar, αλλά βρίσκεται και αυτό στο Λονδίνο, στο  ξενοδοχείο Savoy. To American Bar είναι πραγματικά ιστορικό καθώς είναι ανοιχτό  εδώ και σχεδόν 130 χρόνια.

Τα κοκτέιλ του American Bar είναι πραγματικά έργα τέχνης, καθώς είναι  εμπνευσμένα από ασπρόμαυρα και έγχρωμα πορτραίτα διάσημων τραγουδιστών. Η αντίθεση αυτή υπάρχει και στον χώρο του American Bar. Ένα λευκό πιάνο  στέκεται στη μέση, ενώ η διακόσμηση σε χρυσούς και μαύρους τόνους δίνει μία  ρετρό και τζάζ αισθητική.

 

 

  1. Manhattan – Σιγκαπούρη

Άλλο ένα μπαρ με αμερικάνικο αέρα, το οποίο βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, είναι το Manhattan. Δεν θεωρείται τυχαία το καλύτερο μπαρ στην Ασία: στα ράφια του υπάρχουν 100  μικρά βαρέλια, με κοκτέιλ μέσα. Η ασυνήθιστη αυτή πρακτική επιτρέπει στα  κοκτέιλ να ωριμάσουν και να αναπτύξουν μία εξαιρετική γεύση. Το κυρίως μενού αποτελεί ένα ταξίδι στην ιστορία των κοκτέιλ, με διαφορετικές  προτάσεις ανά εποχή. Πλούσια είναι και η ποικιλία από 200 σπάνια είδη ουίσκι.

 

 

  1. Τhe NoMad Bar – Νέα Υόρκη

Το ΝοMad βρίσκεται στο ομώνυμο ξενοδοχείο στο κέντρο της Νέας Υόρκης και  αποτελεί το καλύτερο μπαρ της Βόρειας Αμερικής. Αποτελείται από δύο χώρους: το μπαρ που διακοσμείται από φωτισμένα μπουκάλια  ποτών και μία βιβλιοθήκη και τον πάνω όροφο που λειτουργεί ως εστιατόριο. Σερβίρει κυρίως «πειραγμένα» παραδοσιακά κοκτέιλ, ενώ ευχάριστη έκπληξη  αποτελούν οι προσιτές τιμές του καταλόγου του.

 

 

  1. Connaught Bar – Λονδίνο

Το art deco εσωτερικό αυτού του μπαρ σε μεταφέρει σε μία κλασική εποχή. Σε αυτό  βοηθάει και το φημισμένο του μαρτίνι που σερβίρεται τελετουργικά πάνω σε δίσκο  και με τα συστατικά του να αναμειγνύονται μπροστά στα μάτια του πελάτη. Οι mixologists του Connauhgt Bar έχουν δημιουργήσει ένα μενού με κοκτέιλ  εμπνευσμένο από τον μαρμάρινο διάκοσμο του μπαρ. Το τζιν που συναντάει το  σέρι και τα κοκτέιλ με παλαιωμένο ουίσκι δημιουργούν μία μοναδική γευστική εμπειρία.

 

 

  1. Βar Termini – Λονδίνο

Πρόκειται για το πρώτο καφέ-μπαρ της λίστας. Λειτουργεί όλη μέρα και φέρνει την  ιταλική φινέτσα στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Tο μικροσκοπικό αυτό μαγαζί στην καρδιά του μοδάτου Soho δεν σερβίρει απλά  τέλεια κοκτέιλ, αλλά και ψαγμένα ροφήματα και εξαιρετικό ιταλικό finger food.