fbpx

Αυτά είναι τα 8 καλύτερα extreme sport του καλοκαιριού

Αυτά είναι τα 8 καλύτερα extreme sport του καλοκαιριού

Τα extreme sports ανεβάζουν την αδρεναλίνη και αποτελούν την καλύτερη εκτόνωση για μια μικρή η μεγάλη απόδραση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσες θερμίδες «καίει» το κάθε ένα άθλημα της παραλίας!

 

Αν το λέει η καρδιά σου και είσαι γυμνασμένος τότε μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα οκτώ extreme sports του καλοκαιριού σε θάλασσα αλλά και σε βουνό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αλκοόλ στη παραλία: Απαραίτητο αλλά θέλει και προσοχή!

 

Κάποια  από αυτά τα extreme γίνονται και τον χειμώνα, αλλά τη μεγαλύτερη διάδοση την έχουν το καλοκαίρι.

Δες ποια ποιά είναι:

  1. Stand up Paddle

Το Stand up Paddle Board γνωστό και ως S.U.P έχει διαδοθεί πάρα πολύ στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι windsurfing και δεν είναι Surfing. Είναι κάτι ενδιάμεσο (αν και υπάρχει και το Surf SUP). Δεν είναι ούτε Sea Kayak όμως.

Επί της ουσίας πρόκειται για έναν ιδιαίτερα διασκεδαστικό τρόπο να «κόβεις» βόλτες στη θάλασσα, όρθιος ή γονατιστός, κάνοντας κουπί. Εάν η θάλασσα είναι «λάδι» θα το ευχαριστηθείς πάρα πολύ γιατί η αίσθηση (και η ισορροπία) θα είναι τέλεια!

  1. Bunjee Jumping

Ανεβαίνεις στη γέφυρα. Δένεσαι. Βουτάς. Τόσο απλό. Αλλά και τόσο δύσκολο. Αν καταφέρετε να πάρετε τη γενναία απόφαση, μπορείτε να πάρετε και το δρόμο για την Κόρινθο, ή την Κρήτη. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το πιο… extreme των extreme sports.

Κενό. Ψηλά. Χαράδρα. Νερό. Ίλιγγος. Δεν έπρεπε να κοιτάξεις. Σχοινιά. Ασφαλή. Ή τουλάχιστον έτσι λένε. Κι αν δεν είναι; Να πας πίσω; Έλα τώρα. Αφού έφτασες μέχρι εδώ. Ίλιγγος. Κενό. Trailer. Της ζωής σου. Τράνταγμα. Ζεις;

  1. Αναρρίχηση

Η αναρρίχηση είναι ένα sport που γεννήθηκε μέσα από την ορειβασία στις αρχές του 20ου αιώνα, την τελευταία 30ετία ωστόσο έχει διαχωριστεί πλήρως και πλέον αποτελεί ένα ξεχωριστό και παράλληλα πολύ ενδιαφέρον άθλημα με πολλές διαφορετικές εκφράσεις.

Υπάρχει η sport και η trad (παραδοσιακή) αναρρίχηση βράχου, το bouldering (σε χαμηλά βράχια), το deep water solo (σε βράχια πάνω από βαθιά νερά) αλλά και η αναρρίχηση σε τεχνητούς τοίχους σε κλειστά γυμναστήρια.

  1. Downhill

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ανεβαίνουν τα βουνά της Ελλάδας, για να τα κατέβουν με μία… ορθοπεταλιά!

Το downhill δεν είναι για τους… χαλαρούς ανθρώπους! Δεν είναι δα και πολύ εύκολο να κατεβαίνεις κυριολεκτικά το βουνό με μία… ορθοπεταλιά.

  1. Wakeboard

To wakeboarding είναι ένα θαλάσσιο σπορ που πρωτοεμφανίστηκε στην Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σπορ πάνω στο νερό όπου ο αθλητής χρησιμοποιώντας μια σανίδα και διάφορες τεχνικές, προσπαθεί να κάνει μανούβρες και άλματα.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι αθλητές του wakeboarding υιοθετούνται από το σέρφινγκ μέχρι το snowboard.

  1. Kitesurfing

Μία σανίδα με αετό και ο αναβάτης, με τη βοήθεια του αετού σερφάρει στο νερό πάνω σε μια σανίδα. Το kite surf είναι ένα extreme sport το οποίο μπορεί να γίνει επικίνδυνο για εσένα και για τους άλλους γύρω σου αν δεν εκπαιδευτείς σωστά.

To άθλημα δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να γνωρίζεις τους κανόνες ασφαλείας και να σέβεσαι τη θάλασσα και τον αέρα. Στα μαθήματα θα μάθεις να χρησιμοποιείς τα συστήματα ασφαλείας, το πώς στήνεται ο αετός, τον άνεμο κ.λπ. Φυσικά βασική προϋπόθεση είναι να είσαι εξοικειωμένος με τη θάλασσα και να κολυμπάς και να μην πάσχεις από μυοσκελετικά προβλήματα όπως πρόβλημα με τη μέση σου.

  1. Skydiving

Το άλμα tandem είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μυηθείτε στο συναρπαστικό κόσμο της ελεύθερης πτώσης. Μετά από μια ενημέρωση στο έδαφος, ετοιμαστείτε για … απογείωση! Αφού προσδεθείτε με ασφάλεια στον έμπειρο εκπαιδευτή σας μέσω μιας ειδικής εξάρτησης, κάνετε το άλμα σας από τα 14000 πόδια.

Η αίσθηση της ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα περίπου 220 χλμ/ώρα θα διαρκέσει σχεδόν για ένα λεπτό, πριν ο εκπαιδευτής σας ανοίξει το αλεξίπτωτο. Θα πετάξετε μαζί για τα επόμενα 5-7 λεπτά, πριν προσγειωθείτε με ασφάλεια στο γρασίδι του αεροδρομίου μας.

  1. Aλεξίπτωτο πλαγιάς(Παραπέντε)

Για όσους αναζητούν την περιπέτεια το αλεξίπτωτο πλάγιας ( parapente) είναι μια ασφαλής δραστηριότητα η οποία θα τους μείνει αξέχαστη. Ελευθερία, μαγευτικές εικόνες, χαλάρωση, χαμόγελα , χαρά…αυτό είναι η πτήση!