fbpx

Αυτές είναι οι τεχνολογίες των smartphones που θα περάσουν σύντομα στα αυτοκίνητα

Αυτές είναι οι τεχνολογίες των smartphones που θα περάσουν σύντομα στα αυτοκίνητα

Σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα από όσο νομίζουμε τα κλειδιά των αυτοκινήτων μας θα είναι οριστικά παρελθόν και η πρόσβαση στο όχημα και στα συστήματά τους θα γίνεται με δύο τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται ευρέως στα smatrtphones. Και μάλιστα όχι μόνο στα κορυφαία από πλευράς δυνατοτήτων και τιμής αλλά και στα μεσαίας κατηγορίας και στους δύο τομείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που προτιμούν περισσότεροι οι ληστές στην Ελλάδα

 

Πρόκειται για την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και την αναγνώριση προσώπου θα γίνεται με σκανάρισμα με τη βοήθεια ειδική κάμερας. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα εκσυγχρονιστεί η τεχνολογία των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο τομέα που θεωρείται και είναι παρωχημένη, αλλά θα αυξηθεί και το επίπεδο ασφαλείας. Ειδικά μετά την ύπαρξη συσκευών που σχετικά εύκολα μπορεί να προμηθευτεί κανείς, οι οποίες αντιγράφουν, ακόμα και από μεγάλη απόσταση και ακόμα και αν παρεμβάλλονται τοίχοι, τους κωδικούς των συστημάτων ασύρματου κλειδώματος των αυτοκινήτων και ειδικά των keyless go. Αυτών δηλαδή που δεν απαιτείται η χρήση του κλειδιού, που μπορεί να παραμείνει έτσι στην τσέπη ή την τσάντα, ούτε για την είσοδο στο αυτοκίνητο αλλά ούτε και για την εκκίνηση του κινητήρα.

Πέρα από τη μεγαλύτερη ασφάλεια τα νέα συστήματα θα παρέχουν και τη δυνατότητα της άμεσης αναγνώρισης του οδηγού. Έτσι θα προσαρμόζονται τα πάντα, από τη θέση του καθίσματός του μέχρι τις επιλογές του στο ηχοσύστημα και το σύστημα πλοήγησης, πριν καν πάρει θέση πίσω από το τιμόνι.

Παράλληλα, ανάλογα και με το ποιος είναι ο οδηγός, π.χ. ένα από τα παιδιά της οικογένειας, θα μπορούν να ρυθμιστούν και περιορισμοί, για λόγους ασφαλείας, π.χ. στην απόδοση του κινητήρα  -αυτό θα είναι ακόμα πιο εύκολο μελλοντικά στους ηλεκτρικούς κινητήρες- στην τελική ταχύτητα ή στις δυνατότητες απενεργοποίησης των συστημάτων υποβοήθησης.

Η αναγνώριση προσώπου θα είναι ακόμα μια τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί ώστε να παρέχεται ασφαλής πρόσβαση στο αυτοκίνητο και στα συστήματά του. Είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό και με άλλα βιομετρικά δεδομένα.

ΠΗΓΗ: CNN