fbpx

Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις αν θες να τα …100αρίσεις

Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις αν θες να τα …100αρίσεις

Θέλεις να φτάσεις όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη ηλικία; Να τα 100αστήσεις που λέμε; Λογικά θα θέλεις αφού κανένας δεν θέλει να πεθάνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μόνο έτσι μπορείς να ξεφύγεις από την διατροφική παγίδα του σούπερ μάρκετ

 

Για να φτάσεις όμως και να ξεπεράσεις τα 100 χρόνια δεν φτάνει μόνο η προπόνηση ή να κόψεις το κάπνισμα ή να τρέφεσαι υγιεινά, αυτά είναι συνήθειες που εννοούνται.

Υπάρχουν πέντε συνήθειες που ίσως δεν τις …πιάνει το μάτι σου, αλλά είναι πολύ σημαντικές και πιθανόν να  σε οδηγήσουν στη μακροζωία. Δες ποιες είναι αυτές:

 

  1. Γίνε κοινωνικός

Έρευνες αναφέρουν πως όταν βρισκόμαστε με φίλους, το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί καλύτερα και ρυθμίζονται καλύτερα τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι κοινωνικές συναναστροφές, βοηθούν στη μακροζωία. Κι ένα γεγονός: Ένας λόγος, που οι γυναίκες ζουν περισσότερο, είναι επειδή έχουν περισσότερες παρέες και περνούν περισσότερο χρόνο με φίλους.

 

  1. Τρώγε όσπρια

Η διατροφική τους αξία είναι τεράστια και συνδέονται στενά με τη μακροζωία. Σε σχετική μελέτη, που συμμετείχαν άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, βρέθηκε ότι κάθε αύξηση 20 γρ. στη μέση ημερήσια πρόσληψη οσπρίων συνδεόταν με 8% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά τη διάρκεια επταετούς παρακολούθησης.

 

 

  1. Πρόσεχε τα δόντια σου

H σχολαστική φροντίδα των δοντιών βοηθά στην αποφυγή σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις. Γι’ αυτό, λοιπόν, μην αμελείτε την υγεία των δοντιών σας!

 

  1. Ασχολήσου με κάποιο χόμπι

Αν έχεις είσαι σε καλό δρόμο. Αν δεν έχετε, πρέπει να βρείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει και να αρχίσετε να ασχολείστε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καθημερινότητα που είναι γεμάτη ενδιαφέροντα, σας κρατάει δημιουργικά απασχολημένους και ναι, είναι το κλειδί για την μακροζωία.

 

 

  1. Μείνε μακριά από τοξικές καταστάσεις

Προσπάθησε να μείνεις μακριά από τοξικές καταστάσεις και κυρίως, τοξικούς ανθρώπους. Σταματήστε να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που σας κάνουν να βλέπετε τη ζωή αρνητικά, μπλοκάρουν την ενέργειά σας και το μόνο που καταφέρνουν, είναι να διαταράσσουν την ψυχική σας ισορροπία.