fbpx

Αυτές είναι οι 5 τροφές που θα κάνουν τη κοιλιά σου …σταυρόλεξο!

Αυτές είναι οι 5 τροφές που θα κάνουν τη κοιλιά σου …σταυρόλεξο!

Όσο και να προπονείσαι οι κοιλιακοί σου δεν θα φανούν αν δεν κάνεις την ανάλογη διατροφή και αυτό πρέπει να το ξέρεις καλά.

Δες λοιπόν πέντε τροφές που πρέπει να βάλεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά:

  1. Βρόμη

Δεν πρέπει να ξεχνάς το πρωινό που είναι και το πιο σημαντικό γεύμα. Ένα υγιεινό πρωινό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι μέχρι το επόμενο γεύμα. Η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που προκαλούν πληρότητα και απομακρύνουν τον κίνδυνο να ενδώσεις σε ανθυγιεινές επιλογές. Απόφυγε όμως τα προϊόντα βρόμης που έχουν πολλή ζάχαρη.

  1. Μύρτιλα

Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μύρτιλων συμβάλλει στη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Ακόμη και αν είναι κατεψυγμένα, διατηρούν τα περισσότερα θρεπτικά οφέλη τους.

  1. Αμύγδαλα

Τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι το «κλειδί» για το κάψιμο του λίπους της κοιλιάς. Τα αμύγδαλα αποτελούν καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών και μειώνουν τις λιγούρες για γλυκό, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

  1. Σολομός

Αν θες επίπεδη κοιλιά ξεχνάς τα τηγανητά, τα λιπαρά και τις πολλές θερμίδες για να κάψεις λίπος. Η άπαχη πρωτεΐνη που παίρνεις από τροφές όπως τα ψάρια, το τόφου και η γαλοπούλα, σε γεμίζει ενέργεια και «καίει» περισσότερες θερμίδες κατά τη διαδικασία της πέψης. Ο σολομός και ο τόνος είναι ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα και συμβάλλουν στη ρύθμιση των ορμονών.

  1. Μαρούλι

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, το σπανάκι και το λάχανο είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα, ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες. Ταυτόχρονα περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και προλαμβάνουν το φούσκωμα. Προτίμησε μια σαλάτα για μεσημεριανό ή συνόδεψε το κυρίως γεύμα σου με μια σαλάτα για να φας λιγότερο.

Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες για να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου.