fbpx

Αυτή είναι η μοναδική 488 Pista «Piloti Ferrari»

Αυτή είναι η μοναδική 488 Pista «Piloti Ferrari»

Τις Ferrari τις γνωρίζουμε και σίγουρα οι περισσότεροι θα ήθελαν να είχαν μια Ferrari, ωστόσο ακόμα και ανάμεσα σε αυτά τα μοναδικά αυτοκίνητα υπάρχουν και τα πιο μοναδικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι σίγουρα αυτό που φαντάζεσαι!

 

Υπάρχουν εκείνα που βγαίνουν σε ιδιαίτερες εκδόσεις, όπως η μοναδική 488 Pista στην έκδοση «Piloti Ferrari» που παρουσιάστηκε στο του 24ώρου αγώνα του Le Mans.

Η ιταλική φίρμα από το Maranello το εντυπωσιακό supercar που αποτελεί δημιουργία του τμήματος εξατομίκευσης «Tailor Made» και απευθύνεται σε συγκεκριμένους πελάτες της Ferrari. Μπορούν να το αποκτήσουν μόνο όσοι λαμβάνουν μέρος στο αγωνιστικό πρόγραμμα «client racing drivers».

Βασίζεται στην απλή 488 Pista, έχοντας όμως ορισμένα αποκλειστικά στοιχεία που κάνουν τη διαφορά. Στο αμάξωμα διακρίνεται η φαρδιά λευκή ρίγα με την πράσινη και κόκκινη λωρίδα αριστερά και δεξιά, καθώς και το σήμα WEC 2017 στο κέντρο, όπου αναγράφεται το AF Corse. 51, δηλαδή το όχημα με το οποίο οι Alessandro Pier Guidi και James Calado κατέκτησαν τον τίτλο στον αγώνα αντοχής πέρυσι.

Στο πλάι του αμαξώματος υπάρχει ο αριθμός 51, με τον μεγάλο αεραγωγό στο καπό, τον διαχύτη και το splitter να ολοκληρώνουν την εικόνα. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων χρωμάτων (Argento Nürburgring, Nero Daytona, Blu Tour De France και του παραδοσιακού Rosso Corsa).

Στο εσωτερικό, όλες οι επιφάνειες καλύπτονται από alcantara, στα μπάκετ καθίσματα υπάρχουν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας και το σήμα της Ferrari, ενώ στα μαρσπιέ έχει τοποθετηθεί ένα carbon φιλέτο με το λογότυπο «Tailor Made» και την έκφραση «Exclusively for Piloti Ferrari».

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον πολυβραβευμένο κινητήρα V8 3.9 biturbo απόδοσης 720 ίππων και 770 Nm να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις.