fbpx

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που ο κόσμος αγαπάει το crossfit

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που ο κόσμος αγαπάει το crossfit

Το CrossFit είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα νέα αθλήματα. Είναι μια τάση σχετικά νέα που κερδίζει κόσμο με την αποτελεσματικότητα που δίνει στον αθλούμενο.

Απαιτεί πειθαρχία, δυνατή καρδιά και ενθαρρύνει την αίσθηση της υποστήριξης και της κοινότητας, σε αντίθεση με πολλές άλλες μορφές φυσικής κατάστασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες το απόλυτο και διασκεδαστικό gymnastics challenge (Video)

 

Σύμφωνα με το crossfit.com, το CrossFit είναι ένα σχήμα γυμναστικής αλλά και πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την φυσική του κατάσταση και τη γενική υγεία “χρησιμοποιώντας μια συνεχώς διαφορετική προσέγγιση στις λειτουργικές κινήσεις και την ένταση που οδηγούν στη καλύτερη φυσική κατάσταση”.

Φυσικά για το crossfit λέγονται πολλά και φυσικά δεν είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, όπως λένε κάποιοι. Είναι επικίνδυνο όσο κάθε άλλο άθλημα που δεν το κάνεις σωστά.

Δες λοιπόν τους πέντε λόγους που το crossfit αρέσει:

 

 

  1. Η αίσθηση της κοινότητας

Στο Box όπως λέγεται το γυμναστήριο του crossFit το περιβάλλον είναι ένα τελείως διαφορετικό σε σχέση με το τυπικό γυμναστήριο. Σε ένα τυπικό γυμναστήριο οι περισσότεροι προπονούνται με τα ακουστικά, εξάρτημα που λείπει από τα crossfit-αδικα επειδή είτε ολοκληρώνετε το workout μεμονωμένα, είτε σε ζευγάρια είτε ως ομάδα, κάνετε όλοι την ίδια προπόνηση. Εργάζεστε για την επίτευξη του ίδιου στόχου, ολοκληρώνοντας την προπόνηση της ημέρας (WOD). Υπάρχει υποστήριξη, φιλικός ανταγωνισμός, πολλή ενέργεια και κάποιος που θα συμβουλεύσει την τεχνική σας.

 

 

  1. Ολοκληρωμένος προγραμματισμός που τηρείται

Ο προγραμματισμός είναι πλήρης. Περιλαμβάνει πάντα προθέρμανση, κατάρτιση αντίστασης, ένα προπόνηση καρδιο – αντοχής και κινητικότητας. Ένα τυπικό workout περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν τύπο γυμναστικής, μια άσκηση εξουδετέρωσης και μία μέθοδο καρδιο.  Οι προπονήσεις μπορούν να κλιμακωθούν με βάση τη δύναμη, την τρέχουσα αεροβική ικανότητα ή τους υπάρχοντες περιορισμούς που μπορεί να έχουν. Είναι πραγματικά κάτι που όλοι μπορούν να κάνουν.

 

 

  1. Η ποικιλία των ασκήσεων …οι WODs

Το ρίξιμο του βάρους είναι απαραίτητο στοιχείο μιας προπόνησης crossfit που εκτονώνει, όπως σχεδόν όλες οι ασκήσεις του crossfit εκτονώνουν. Υπάρχουν εκατοντάδες ασκήσεις της ημέρας (WODs), οι οποίες ενσωματώνουν τόσο μεγάλη ποικιλία στην επιλογή και την ένταση άσκησης. Οι προπονήσεις εκτελούνται συνήθως με χρόνο,

 

 

  1. Τα αποτελέσματα

Κάποιος που αρχίζει τακτικά προπόνηση βλέπει σχετικά γρήγορα αποτελέσματα, όπως η απώλεια βάρους, αυξημένη αντοχή, αυξημένη μυϊκή μάζα, βελτιωμένη αντοχή, βελτιωμένη συνολική αντοχή και αυξημένη ενέργεια.

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο στόχος σας για φυσική κατάσταση, υπάρχουν οφέλη για την προσθήκη του CrossFit στο σχήμα σας γυμναστικής σου.

 

 

Ανάλογα με το ποιος μπορεί να είναι ο στόχος σου, θα ήταν καλύτερο να κάνεις crossfit μία ή δύο φορές την εβδομάδα ενταγμένο στη γενική προπόνηση.

 

  1. Ενδυναμώνει

Το CrossFit είναι σωματικά και διανοητικά προκλητικό! Η ολοκλήρωση μιας υψηλής έντασης προπόνησης της ημέρας (WOD) είναι ένα επίτευγμα που ενισχύει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Πολλές από τις ασκήσεις του CrossFit απαιτούν μεγάλη δύναμη και αντοχή κάτι που γενικά ενδυναμώνει τον οργανισμό.