fbpx

Αυτό είναι το ξενοδοχείο που βρίσκεται …κυριολεκτικά στην …άκρη της Γης

Αυτό είναι το ξενοδοχείο που βρίσκεται …κυριολεκτικά στην …άκρη της Γης

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, συνήθως εύποροι επιχειρηματίες και γόνοι πλούσιων οικογενειών, που αναζητούν κάποιες ελάχιστες ημέρες του χρόνου να ζήσουν στην απόλυτη απομόνωση κάποιου εξωτικού παραδείσου, απoλαμβάνοντας -παρ’ όλα αυτά- όλες τις ανέσεις που θα μπορούσε να τους προσφέρει ακόμα και το πιο φημισμένο αλλά πολύβουο, πεντάστερο resort στον κόσμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο ονειρικό λιμνόσπιτο που θα ήθελες να ζεις

 

Κυρίως είναι τύποι που λατρεύουν την εξερεύνηση νέων τόπων και φυσικά την αληθινή περιπέτεια, πάντα βέβαια σε συνθήκες που παρέχουν απόλυτη ασφάλεια. Ποιος είναι όμως ο πιο απομονωμένος (και γεωγραφικά) παράδεισος του κόσμου;

 

 

Σε απόσταση 2.300 μιλίων από τις ακτές της Χιλής, στη Λατινική Αμερική, βρίσκεται το περίφημο Νησί του Πάσχα, το Rapa Nui όπως είναι γνωστό στην τοπική, πολυνησιακή διάλεκτο. Πρόκειται για τον μυστηριώδη τόπο των γιγαντιαίων λίθινων αγαλμάτων Μοάι, που απεικονίζουν αρχαίους θεούς των κατοίκων του νησιού, ύψους έως και 10 μέτρων, πολλά από τα οποία είναι ημιτελή και χρονολογούνται στον 8ο αιώνα π.Χ. Το Rapa Nui είναι ένα κατεξοχήν ηφαιστιογενές νησί, με τρία τοπικά ηφαίστεια, από τα οποία άλλωστε δημιουργήθηκε, έχει απόκρυμνες ακτές, πυκνή βλάστηση, σε κάποια σημεία μάλιστα εντελώς ανεξερεύνητη, ενώ κατοικείται από μόλις 3.000 κατοίκους.

 

 

Το 1989 μια παρέα φίλων που λάτρευαν την περιπέτεια και τα ταξίδια σε απομακρυσμένους -συχνά αφιλόξενους- τόπους δημιούργησαν την Εxplora. Η ιδέα πίσω από την εταιρεία ήταν η διοργάνωση ταξιδιών σε απομακρυσμένα μέρη της Νότιας Αμερικής, η εξερεύνηση τους και η επαφή με τις τοπικές κουλτούρες. Η πρώτη τους δράση ξεκίνησε στην πιο αφιλόξενη έρημο του κόσμου, την Atacama, όπου δημιούργησαν μια βάση-ξενοδοχείο για όλους εκείνους που θα ήθελαν να ζήσουν την αληθινή περιπέτεια στο έπακρο. Το 2007, η Explora κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα ξεκινώντας την κατασκευή μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Νησί του Πάσχα, στα όρια ακριβώς του Εθνικού Πάρκου, σε μία περιοχή ιδιαίτερης αξίας από πλευράς οικοσυστήματος. Δύο χρόνια αργότερα, το Explora Rapa Nui ήταν γεγονός! Ο πιο απομακρυσμένος, μυστηριώδης παράδεισος του κόσμου είχε ανοίξει τις πύλες του.

 

 

Το Explora Rapa Nui είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 30 δωματίων με θέα τη θάλασσα, φτιαγμένο από την πέτρα του ηφαιστιογενούς νησιού και από το ξύλο των αιωνώβιων δέντρων της περιοχής και διαθέτει μια αισθητική που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το περιβάλλον που το φιλοξενεί. Εκτός από τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει και βέβαια το εξαιρετικό φαγητό, το Explora δίνει ένα πακέτο αληθινής περιπέτειας στους εύπορους επισκέπτες του, που ξεκινά από την εξερεύνηση του Εθνικού πάρκου έως το ψάρεμα στα αβαθή νερά του Ειρηνικού. Επιπλέον, παρά τις 5 ώρες πτήσης που χρειάζεται κάποιος για να το επισκεφτεί (είτε από την Χιλή είτε από την Ταϊτή), το ξενοδοχείο διαθέτει όλα τα προηγμένα συστήματα τηλεπικοινωνιών που επιτρέπουν ακόμα και τις τηλεδιασκέψεις με την άλλη πλευρά της γης. Όσο για τις τιμές; Η χαμηλότερη ξεκινά από 1.300 ευρώ τη βραδιά, το άτομο, και είναι all-inclusive!