fbpx

Αυτό είναι το το επετειακό και συλλεκτικό Nissan GT-R50 από την Italdesign… και κοστίζει …πολλά!!!

Αυτό είναι το το επετειακό και συλλεκτικό Nissan GT-R50 από την Italdesign… και κοστίζει …πολλά!!!

To GT-R, το super car της Nissan και ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της τελευταίας δεκαετίας, έχει συμπληρώσει συνολικά 50 χρόνια παρουσίας στη γκάμα της μεγάλης ιαπωνικής εταιρείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Horacio Pagani: Ο άνθρωπος που δημιούργησε τα ωραιότερα αυτοκίνητα του κόσμου

 

Για το σκοπό αυτό, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Italdesign, που επίσης συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής, δημιούργησε το σπέσιαλ Nissan GT-R50, που είχε εμφανιστεί ως πρωτότυπο τον περασμένο Ιούνιο στο Goodwood Festival of Speed.

 

 

Πλέον η Nissan πήρε την απόφαση να το κατασκευάσει η NISMO, σε μόλις 50 αντίτυπα -το βιβλίο των παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει- και με τιμή εκκίνησης τις 990.000 ευρώ. Προ φόρων και χωρίς να συνυπολογίζεται ο τυχόν επιπλέον εξοπλισμός, οπότε το τελικό ποσό θα είναι σίγουρα εξαψήφιο.

 

 

Η βάση του πιο ειδικού GT-R που θα μπορεί να οδηγήσει κανείς θα είναι το GT-R NISMO το 2019, ενώ θα υπάρχουν αρκετές μετατροπές στο αμάξωμα. Ενδιαφέρον είναι πως ενώ το πρωτότυπο διαθέτει αρκετά στοιχείο στο αμάξωμά του σε χρυσό, αυτό της μάσκας μάλιστα καλύπτει όλο το πλάτος του αμαξώματος, η παρουσία τους δεν θα είναι δεσμευτική για τα μοντέλα παραγωγής. Και αυτό γιατί οι συνδυασμοί χρωμάτων, τόσο για το αμάξωμα όσο και για το εσωτερικό, καθώς και τα πακέτα διαμόρφωσης, θα επιλέγονται από κάθε έναν από τους 50 τελικούς ιδιοκτήτες ξεχωριστά.

 

 

Για την περίσταση ο V6 των 3.800 κυβικών με τα διπλά turbo, ο οποίος συναρμολογείται στο χέρι, αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm και φυσικά εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται για το GT-R50 -οι περισσότεροι καθαρά θεωρητικά- μπορούν να επισκεφτούν το site GT-R50.nissan, ενώ αν θέλουν και να το αποκτήσουν μπορούν και να επικοινωνήσουν με την Italdesign, προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους, προσωποποιημένο top Nissan. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2019 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2020.