fbpx

Γίνε all weather μηχανόβιος με 7 super tips και απόλαυσε χειμωνιάτικη οδήγηση!

Γίνε all weather μηχανόβιος με 7 super tips και απόλαυσε χειμωνιάτικη οδήγηση!

Αν είσαι   …θερινός μηχανόβιος, δηλαδή από εκείνους που ανεβαίνουν στη μηχανή με την πρώτη ζέστη της άνοιξης και κατεβαίνουν με το πρώτο κρύο του φθινοπώρου ίσως είναι καιρός να σκεφτείς μια αλλαγή!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ρωτήσαμε 10 κυρίες και μας είπαν γιατί οι μηχανόβιοι είναι πραγματικά sexy άντρες

 

Αν θέλεις λοιπόν να μην κλειδώνεις τη μηχανή σου όλο τον χειμώνα και να τη χαίρεσαι συνεχώς τότε θα πρέπει να το πάρεις απόφαση και να προετοιμαστείς.

Δες πως:

Σκέψου ότι θα αποφύγεις το μποτιλιάρισμα, δεν θα ψάχνεις πάρκιγκ, όλα όσα ξέρεις αλλά τα κάνεις μόνο στους ζεστούς μήνες του χρόνου.  Άλλωστε η φιλοσοφία των πραγματικών μηχανόβιων είναι η ελευθερία κίνησης.

Η κάθε εποχή του χρόνου έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες οδήγησης. Η βροχή και το κρύο θέλουν ιδιαίτερη προσοχή τον χειμώνα. Δες κάποιες συμβουλές:

  1. Όταν οδηγούμε σε βρεγμένο οδόστρωμα δεν τρέχουμε τόσο όσο στο στεγνό. Μειώνουμε δηλαδή την ταχύτητα της μηχανής. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Βάζουμε μια ταχύτητα κάτω στο κιβώτιο ταχυτήτων. Δηλαδή αν είναι να έχουμε 4η βάζουμε 3η Έτσι το κιβώτιο γίνεται σφιχτό κόβει δηλαδή και η μηχανή πιο σταθερή στη οδήγηση.
  2. Φουσκώνουμε κανονικά τα λάστιχα τόσο όσο λέει ο κατασκευαστής. Ο λόγος είναι ότι το κανονικά φουσκωμένο λάστιχο λειτουργεί καλύτερα και διώχνει τα νερά. Δηλαδή γίνεται καλύτερη απαγωγή νερού από τα λούκια του λάστιχου.
  3. Να αποφεύγουμε να πατάμε πάνω στις διαγραμμίσεις του δρόμου. Αν διαπιστώσουμε ότι μας φεύγει η μηχανή. Δηλαδή ότι γλιστράει στην άσφαλτο τότε δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθούμε. Δεν θέλει απότομο και νευρικό χειρισμό. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και σταθερές. Πατάμε φρένο αλλά δεν το κολλάμε γιατί τότε είναι σίγουρο ότι θα πέσουμε. Φρενάρουμε προοδευτικά. Απαλά στην αρχή και αυξάνουμε
  4. Τις παγωμένες ξερές μέρες του χειμώνα. Πολλές μέρες του χειμώνα επικρατεί παγωνιά και ξηρασία. Τότε και πάλι χρειάζεται προσοχή αφού τα λάστιχα δεν ζεσταίνονται. Όμως πριν ανεβούμε στο μηχανάκι μας θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά εμείς οι ίδιοι:
  5. Απαιτείται καλό ντύσιμο. Αν εμείς τρέμουμε θα τρέμει και η μηχανή. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να φοράμε πολλά ρούχα. Απλά να είναι ζεστά και εφαρμοστά. Το μπουφάν δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο νούμερο και να αφήνει κενά. Ο αέρας που περνά είναι σίγουρο ότι θα μας κρυώσει. Το μπουφάν θα πρέπει να είναι ακριβώς το νούμερο μας για να μας κρατάει ζεστούς.
  6. Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να φοράμε και γάντια.
  7. Στο πολύ και ξερό κρύο ξεφουσκώνουμε 2 έως 3 psa τα λάστιχα αν πρόκειται να κινηθούμε σε μικρή διαδρομή ενώ αν πρόκειται να πάμε ταξίδι αρκεί να μειώσουμε τη πίεση μια ατμόσφαιρα. Με αυτό τον τρόπο το λάστιχο ζεσταίνεται γρηγορότερα και έτσι πιάνει καλύτερα.