fbpx

Δες πιο είναι το ιδανικό βάρος που πρέπει να έχεις σε σχέση με το ύψος σου

Δες πιο είναι το ιδανικό βάρος που πρέπει να έχεις σε σχέση με το ύψος σου

Ποιο είναι το ιδανικό σου βάρος σε σχέση με το ύψος που έχεις; Το ιδανικό βάρος ενός ατόμου μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο ενός άλλου ατόμου και ας έχουν το ίδιο ύψος.

Εάν εσείς οι ίδιοι συγκρίνετε τον εαυτό σας με την οικογένεια και τους φίλους σας, τότε το πιο πιθανό είναι είτε να νομίζετε ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα, αν περιβάλλεστε από παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα, είτε ότι έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα, αν όλοι γύρω σας έχουν σώμα… μοντέλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Aν θέλεις να γίνεις «φέτες» μάθε για τα 9 βότανα ιδανικά για στέγνωμα!

 

Αν επισκεφτούμε κάποιον διατροφολόγο ή ρωτήσουμε τον γυμναστή μας θα μας βγάλει εύκολα  με τη χρήση ενός μαθηματικού τύπου τα αποδεκτά κιλά για τον οργανισμό μας και σύμφωνα με το σωματότυπο και το ύψος που έχουμε.

 

 

Αυτός είναι ο λεγόμενος Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) που εύκολα μπορείτε να τον ανακαλύψετε ψάχνοντας στο ίντερνετ ή αν συνεχίσετε την ανάγνωση του θέματος.

Δες τον σχετικό πίνακα και υπολόγισε το ιδανικό σου βάρος.

Από την άλλη μπορείς να υπολογίζεις το ιδανικό σου βάρος σε σχέση με τον δείκτη  μάζα  σώματος που προσδιορίσει την ποσοστιαία αναλογία του λίπους στο σώμα κατατάσσοντας τα άτομα σε πέντε κατηγορίες. Είναι η αναλογία του ύψους σας προς το βάρος σας και υπολογίζεται ως εξής:

Το βάρος σας σε κιλά διαιρεμένο με το τετράγωνο του ύψους σας σε μέτρα. Για παράδειγμα εάν το βάρος σας είναι 63.5 κιλά και το ύψος σας είναι 1.68m”,” ο ΔΜΣ σας είναι το 63.5 διαιρεμένο με το 1.68 X 1/68 = 22.5

Σύμφωνα με τη κλίμακα του ΔΜΣ είμαστε

  • κάτω από 20: λιποβαρής
  • 20-25 κανονικός σε βάρος
  • 25-30 υπέρβαρος
  • 30-40 παχύσαρκος
  • Πάνω από 40: επικίνδυνα παχύσαρκος

Για να προσδιορίσετε πόσο θα πρέπει να είναι το ιδανικό βάρος για εσάς θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η αναλογία μυών-λίπους, το ύψος, το φύλο και η πυκνότητα των οστών σας.